eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin

Véget ért a börtönlázadás

Vérontás nélkül és a túszok elengedésével ért véget egy Amazonas-vidéki börtönben néhány napja kitört lázadás. Az észak-brazíliai Porto Velho fegyintézetében a rabok vasárnap ejtettek túszul több mint 200 látogatót.

A fellázadt rabok azt követelték, hogy egyik társukat helyezzék vissza az Urso Branco börtönbe, mert attól tartottak, hogy az új fegyintézetben a rivális bandák tagjai megölik a férfit. A hatóságok végül eleget tettek a rabok követelésének, és visszavitték rabtársukat a Porto Velho-i börtönbe.

A szövetségi állam biztonsági hivatalának vezetője szerint a lázadásban senki nem halt meg és sérültek sem voltak, annak ellenére, hogy korábban a rabok közölték: tizenhat társukat megölték.

A visszahelyezett rab, Edinildo Paula de Souza november 24-én szökött meg az Urso Branco börtönből a veteményeskertben ásott alagúton át. December 21-én fogták el ismét, és egy másik börtönben helyezték el.

Az igen veszélyesnek számító 27 éves bűnöző 30 éves szabadságvesztését tölti gyilkosság és fegyveres rablás miatt. A helyi média szerint ő szervezte a Porto Velho-i börtönben tavaly áprilisban kitört lázadást is, amelyben tizennégy rab vesztette életét.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×