INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Az irakiak 64 százaléka javulást vár

Infostart / InfoRádió
Irakban néhány nappal a december 15-ei parlamenti választások előtt megkezdődött a voksolás a kórházakban, a katonai táborokban és a börtönökben.

Kedden és szerdán a becslések szerint másfél millió külföldön élő iraki adhatja le voksát 15 országban, közöttük az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában.

Közben a BBC brit közszolgálati rádió megbízásából készült közvélemény-kutatás alapján kiderül: a választópolgárok többsége erőskezű, egyszemélyi vezetést szeretne a választások után Irakban.
A felmérésben a megkérdezett 1.700 ember fele tartana igényt egy ilyen vezetőre, és 28 százalékuk jelölte meg legfontosabb célként a demokráciát. Az irakiak a jelenlegi helyzetet rossznak tartják, és 64 százalékuk javulást vár a következő években.

A hétvégén Báker Szulág iraki belügyminiszter azt mondta: a választásokra rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezetnek be. Hozzátette: szeretnék elejét venni a merényleteknek.

A kormány erre a hétre munkaszünetet hirdetett, éjszakai kijárási tilalmat rendelt el és megtiltotta a fegyverviselést a civileknek. A szavazás idejére lezárják a határátkelőket és a repülőtereket.

A címlapról ajánljuk