eur:
393.76
usd:
369.65
bux:
65791.3
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Az irakiak 64 százaléka javulást vár

Irakban néhány nappal a december 15-ei parlamenti választások előtt megkezdődött a voksolás a kórházakban, a katonai táborokban és a börtönökben.

Kedden és szerdán a becslések szerint másfél millió külföldön élő iraki adhatja le voksát 15 országban, közöttük az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában.

Közben a BBC brit közszolgálati rádió megbízásából készült közvélemény-kutatás alapján kiderül: a választópolgárok többsége erőskezű, egyszemélyi vezetést szeretne a választások után Irakban.
A felmérésben a megkérdezett 1.700 ember fele tartana igényt egy ilyen vezetőre, és 28 százalékuk jelölte meg legfontosabb célként a demokráciát. Az irakiak a jelenlegi helyzetet rossznak tartják, és 64 százalékuk javulást vár a következő években.

A hétvégén Báker Szulág iraki belügyminiszter azt mondta: a választásokra rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezetnek be. Hozzátette: szeretnék elejét venni a merényleteknek.

A kormány erre a hétre munkaszünetet hirdetett, éjszakai kijárási tilalmat rendelt el és megtiltotta a fegyverviselést a civileknek. A szavazás idejére lezárják a határátkelőket és a repülőtereket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×