eur:
393.31
usd:
367.41
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Barroso bízik abban, hogy jövő héten meglesz a megegyezés

Az Európai Bizottság elnöke szerint a jövő heti brüsszeli uniós csúcstalálkozón létrejöhet a megállapodás a közösség következő keretköltségvetésről, de a vitában mindenkinek engedményeket kell tennie.

José Manuel Barroso azután beszélt erről, hogy Tony Blair brit kormányfővel tárgyalt. A politikus reményét fejezte ki, hogy Nagy-Britannia, mint az uniós soros elnöke, a jövő héten előterjeszti a költségvetés tervezetének javított változatát, amivel feloldható lesz a jelenlegi patthelyzet.

Tony Blair arról beszélt, hogy nem lesz egyezség a büdzséről anélkül, hogy ne vizsgálnák felül az agrárkiadásokat.

A brit miniszterelnök azt mondta, hogy "nagyon korlátozott a játéktér".

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tegnap azt mondta, hogy Magyarország kész a kompromisszumra, ha legalább két stratégiai célja teljesül.

A kormányfő az InfoRádió Aréna című műsorában közölte: az egyik az, hogy az ország az egy főre jutó támogatásokat tekintve az első három tagállam között legyen, a másik, hogy a felhasználható források igazodhassanak a magyar igényekhez.

Példaként az utak építésének és a lakásfelújítások támogatásának engedélyezését mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

szakértők az Arénában
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×