eur:
392.61
usd:
365.33
bux:
66580.8
2024. április 26. péntek Ervin
Nagy László hadbíró ezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság Katonai Tanácsának elnöke beszél a bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntette miatt indult úgynevezett tábornokper ítélethirdetésén a Debreceni Törvényszék tárgyalótermében 2019. január 31-én. Tizenhárom vádlottat - közülük tizenegyet felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélt, négyet felmentett a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa a tábornokperként elhíresült ügyben a megismételt elsőfokú eljárásában.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Súlyosításokért fellebbezett az ügyészség a tábornokperben

Az önálló intézkedésre jogosult személy által bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette miatt hozott ítélet ellen a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség 10 vádlott terhére jelentett be fellebbezést, a váddal egyezően elítélt 7 vádlott esetén az ítéletet tudomásul vette.

A Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa a 2019. január 31-én kihirdetett ítéletével tizenhárom vádlott bűnösségét állapította meg korrupciós bűncselekményekben, akik közül négy vádlottat részben felmentett az ellenük emelt vádak alól. Az elsőfokú bíróság közülük két vádlottat végrehajtandó szabadságvesztésre, tizenegy vádlottat végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt. A bíróság további négy vádlottat az ellenük emelt valamennyi vád alól felmentett.

A szerteágazó, bonyolult megítélésű ügyben a kihirdetett ítélet ellen a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére fenntartott három munkanapon belül az ügyészség tíz vádlott terhére jelentett be fellebbezést.

Az ügyészség azon nyolc vádlott esetében, akiket a bíróság részben vagy valamennyi vád alól felmentett, a bűnösségük teljeskörű megállapítása végett fellebbezett.

Az ügyészség a két végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt vádlottnál ezen büntetés, valamint a közügyektől eltiltás tartamának súlyosítása érdekében, és további öt vádlott esetében is – bűnösségük teljeskörű megállapítása mellett – végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása végett fellebbezett.

Két vádlott vonatkozásában jelentett be fellebbezést az ügyészség a felfüggesztett szabadságvesztés próbaidejének felemelése érdekében.

Az egyik felmentett terhelt vonatkozásában – bűnössége megállapítása mellett – szintén próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés és lefokozás kiszabása végett fellebbezett.

Hét vádlott esetében jelentettek be fellebbezést a vagyonelkobzás elrendelése vagy felemelése érdekében.

A nyomozó ügyészségek 2019. február 1-jén megvalósult szervezeti átalakítására figyelemmel az ítélethirdetésig a vádképviseletet a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztálya látta el, míg a jogorvoslati nyilatkozatot annak jogutódja, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség tette.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×