INFORÁDIÓ
2021. március 9. kedd
Fanni, Franciska

tábornokok vesztegetési pere

debreceni törvényszék

fapál lászló

A másodrendű vádlott Fapál László, a Honvédelmi Minisztérium volt közigazgatási államtitkára a bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntette miatt indult úgynevezett tábornokper ítélethirdetése után a Debreceni Törvényszék tárgyalótermében 2019. január 31-én. Tizenhárom vádlottat - közülük tizenegyet felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélt, négyet felmentett a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa a tábornokperként elhíresült ügyben a megismételt elsőfokú eljárásában csütörtökön. Fapál Lászlót minden vád alól felmentették.

Letöltendő börtönbüntetések a tábornokperben

Infostart / MTI

Tizenhárom vádlottat - közülük tizenegyet felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélt, négyet felmentett a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa. Fapál Lászlót, a Honvédelmi Minisztérium volt közigazgatási államtitkárát minden vád alól felmentették. Az ítélet nem jogerős.

A tábornokperként elhíresült ügyben a megismételt elsőfokú eljárásban az ügyészség tizenhét ember ellen emelt vádat költségvetési szerv önálló intézkedésre jogosult dolgozója által bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt.

A Nagy László hadbíró ezredes vezette katonai tanács L. Attila dandártábornokot, az elsőrendű vádlottat három év, O. János dandártábornokot, a tizenhatodrendű vádlottat pedig két év börtönre ítélte.

A tábornokper további tizenegy vádlottját két-két év, három évre felfüggesztett börtönre ítélték.

Négy vádlottat - köztük Fapál Lászlót, a Honvédelmi Minisztérium volt közigazgatási államtitkárát - minden vád alól felmentették.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018