eur:
393.88
usd:
353.62
bux:
73077.18
2024. augusztus 22. csütörtök Menyhért, Mirjam
Concept of stock market, economy, investment crash.
Nyitókép: jayk7 / Getty Images

KSH: komoly gondot jelez egy fontos magyar gazdasági mutató

A beruházások volumene 2024 második negyedévében a nyers adatok szerint 16,8 százalékkal elmaradt az előző év azonos időszakitól - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

Az előző negyedévhez képest - a szezonálisan kiigazított adatok alapján - a beruházások értéke összehasonlító áron 7,0 százalékkal csökkent.

A nemzetgazdasági beruházások teljesítménye a szezonálisan kiigazított adatok szerint 14,5 százalékkal visszaesett az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A KSH szerint a beruházások csökkenéséhez a legnagyobb mértékben a feldolgozóipar, a szállítás, raktározás, valamint a kereskedelem járult hozzá. A visszaesést a közigazgatás, az energiaipar, illetve az ingatlanügyletek növekvő beruházási aktivitása mérsékelte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.22. csütörtök, 18:00
Prószéky Gábor
Széchenyi-díjas programtervező matematikus, a Nyelvtudományi Kutatóközpont főigazgatója
Újabb területre törhettek be ukrán csapatok Oroszországban, Volgográdban csaptak le ukrán drónok – Háborús híreink csütörtökön

Újabb területre törhettek be ukrán csapatok Oroszországban, Volgográdban csaptak le ukrán drónok – Háborús híreink csütörtökön

Alekszandr Bogomaz helyi kormányzó szerint ukrán szabotázs- és felderítő csapatok törtek be az Ukrajnával határos Brjanszki területre, de az orosz határőrök és katonák visszaverték őket. A Brjanszki terület északnyugatra található Oroszország Kurszki területéről, ahol már hetek óta folynak a harcok egy sikeres ukrán betörés nyomán. Dróntámadás érhette az orosz Marinovka légibázist a Volgográdi területen, ahol tűz ütött ki. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 22. 10:43
2024. augusztus 22. 08:34
×
×
×
×