eur:
394.27
usd:
355.7
bux:
0
2024. augusztus 19. hétfő Huba
A Paksi Atomerőmű 2019. június 25-én.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Segített a Duna, megmenekült a Paksi Atomerőmű

Kellően lehűlt a Duna, azért újra nagyobb kapacitással működhet a Paksi Atomerőmű. Igaz ezt ők a karbantartás végével magyarázták.

A Paksi Atomerőmű 4.blokkján a 8.számú generátor karbantartása 2024. augusztus 19-én 10:38-kor véget ért és megkezdték a blokk felterhelését - írják a szakzsargonukat használva az MVM honlapján.

A délelőtti órákban a Dunán végzett mérések alapján, a magas vízhőmérséklet korlát betartása miatt 14:30-tól a Paksi Atomerőműben szumma 200 MW teljesítménycsökkentést hajtottak végre (1.blokk 40 MW, 2. blokk 80 MW, 4. blokk 80 MW).

Ennek az a lényege, hogy korábban vissza kellett fogni az atomerőmű teljesítményét, mert túlságosan melegítette a Duna vizét.

A portfolio.hu magyarázata szerint mindez azt is jelenti, hogy az energiaügyi miniszter nem élt a frissen megkapott rendeletkiadási jogával, amely értelmében a 30 fokos hőmérsékleti korlátot át lehet lépni a Paksi Atomerőműnél, ha azt az ellátásbiztonsági helyzet indokolja. A jelek szerint tehát nem indokolta, és a zivatarosabb váló időjárási helyzet is besegíthetett ebbe.

Címlapról ajánljuk
A hűtlenségben kettős mérce tapasztalható itthon - mondja egy kutatás
csalfaság

A hűtlenségben kettős mérce tapasztalható itthon - mondja egy kutatás

A magas társadalmi státusz és a jó anyagi helyzet kevésbé fontos szempont a magyar embereknek a párkeresésnél, a többség inkább a figyelmességet, az érzelmi intelligenciát és a hűséget részesíti előnyben – mondta az InfoRádióban Bojár Ábel, az Opinio Institute kutatási igazgatója. Hozzátette: felmérésük alapján mind az érzelmi, mind a testi hűség nagyon fontos a magyarok számára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×