eur:
395.38
usd:
359.06
bux:
0
2024. augusztus 15. csütörtök Mária
Nyitókép: Pexels.com

Kísérlet: ingyenes töltési lehetőség elektromos autóhoz otthon

A Ford Amerikában, Texas államban kötött megállapodást egy helyi áramszolgáltatóval a kísérletéhez, melynek során bizonyos egyszerű feltételeket betartva nem kell fizetniük az EV-k töltéséért a tulajdonosoknak.

Aki Texasban él, és 2021-es vagy újabb Ford F-150 Lightning, Mustang Mach-E, Escape PHEV vagy egy plug-in Lincoln tulajdonosa, izgalmas kezdeményezésben vehet részt: a Ford összeállt egy áramszolgáltatóval, a TXU-val, hogy a vásárlói ingyen tölthessék az elektromos autóikat a közművállalat által meghatározott csúcsidőszakon kívül, legalább 2026 végéig – számolt be a The Verge, amit a raketa.hu szemlézett.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az este hét és másnap délután egy óra közötti, az autójukkal kapcsolatos fogyasztásukat jóváírják a villanyszámlájukon. Ehhez a My Ford Pass alkalmazásban elérhető töltési információkhoz kell hozzáférést biztosítaniuk a TXU-nak, onnantól a tervek szerint minden automatikusan történik.

Amerikában a Ford rögtön második a Tesla mögött az idei első félév értékesítési adatai alapján, igaz, óriási lemaradással, hiszen minden második új EV Tesla, míg a Ford mindössze nyolc százalékon áll. A Mach-E a hatodik, az F-150 elektromos változata a nyolcadik legnépszerűbb ilyen autó. Texas a második legnépesebb állama az USA-nak, harmincmillió fővel, ám a körülbelül nyolcmillió személyautóból mindössze kétszázezer elektromos, és míg Kaliforniában minden negyedik új autó villanyárammal működik, addig ez Texasban csak hat százalék.

A fentiek tükrében érthető, hogy a Fordnál kíváncsiak arra, hogy a töltési költségek csökkentése vagy átvállalása milyen hatással van a piacra, különösen, hogy az elmúlt időszakban óvatosabbak lettek az EV-k térhódításával kapcsolatos előrejelzések – olvasható.

Címlapról ajánljuk
Újabb német koalíciós viszály, most a belvárosi autózás jövője a tét

Újabb német koalíciós viszály, most a belvárosi autózás jövője a tét

A hónapok óta tartó költségvetési vita súlyos károkat okoz a hárompárti német kormánykoalíció tekintélyének. Miközben a szociáldemokrata Olaf Scholz kancellárnak egyelőre hatalmi szóval sem sikerült megbékítenie a szigorú takarékossághoz ragaszkodó, a szabad demokrata pénzügyminiszter vezette FDP-t, és a "bőkezűbb" Zöldek Pártját, a két kisebbik koalíciós szövetséges között újabb viszály érlelődik. A tét a belvárosi autózás engedélyezése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×