eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Energos Power úszó LNG-terminál a Balti-tengeren. Forrás: Energos Power
Nyitókép: Energos Power

Úszó LNG-terminált helyeznek üzembe Németország balti-tengeri partjánál

Megérkezett németországi üzemi bázisára a cseppfolyósított földgáz szállítmányok (LNG) fogadására szolgáló új úszó terminál - jelentette be a terminál leendő üzemeltetője, a Deutsche Regas.

A csaknem 300 méter hosszú Energos Power szombat reggel érkezett meg a balti-tengeri Rügen szigetén fekvő Mukran kikötője elé. Az úszó terminált egy számára előkészített helyen kötötték ki, hogy megkezdjék a próbaüzem előkészületeit. Mecklenburg-Vorpommern tartomány helyi hatóságai pénteken hagyták jóvá az üzem működőképességét igazoló teszteket. A tényleges üzembe helyezéshez külön engedélyre lesz szükség.

Az úszó létesítmény a jövőben a kikötőbe érkező tartályhajóktól veszi majd át az LNG-t és gázneművé alakítja vissza azt, hogy betáplálhassa az országos gázvezeték hálózatba. A kikötőt egy 50 kilométer hosszú, nemrégiben elkészült csővezeték köti össze a szárazföldi hálózattal.

Németország LNG-importtal kívánja kiváltani a megszűnt vezetékes orosz gázszállításokat. Jelenleg már működik néhány terminál az északi- és balti-tengeri partoknál és számos további kivitelezése van tervbe véve.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×