eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Closeup of a caucasian adult person pressing on ATM machine keypad number to withdraw cash money.
Nyitókép: PKpix/Getty Images

Fontos levelet kapott mindenki a bankjától – most kell dönteni

Január végéig minden lakossági ügyfélnek meg kellett kapnia a költségeket összesítő dokumentumot. A tájékoztató ismeretében mindenki eldöntheti, hogy vált-e számlacsomagot vagy pénzintézetet.

Január végéig minden lakossági ügyfélnek meg kellett kapnia a díjkimutatást számlavezető bankjától a tavalyi bankszámla- és kártyaköltségeiről. A tájékoztató ismeretében minden banki ügyfél eldöntheti, hogy vált-e számlacsomagot vagy esetleg számlavezető pénzintézetet − mondta az InfoRádióban a jegybank felügyeleti szóvivője.

Binder István kiemelte, hogy a néhány oldalas kimutatás áttekinthető, részletesen bemutatja a számlavezetéssel kifizetett díjakat, az utalások, a bankkártyás műveletek terheit, a folyószámlahitel és más szolgáltatások költségeit, a tranzakciószámot és azok egységnyi árát is. A szóvivő szerint az esetleges inflációt követő számlaköltség-emeléseket is kimutató tájékoztató jó alap ahhoz, hogy az ügyfelek eldönthessék, maradnak-e az eddigi hitelintézetnél, vagy újat keresnek.

„A Magyar Nemzeti Bank február 7-én lakossági tájékoztató kampányt indított a honlapján kisfilmekkel, szóróanyagokkal, tájékoztatókkal arról, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni a döntésnél. Nagyon sokat segíthet a jegybank bankszámla-választó programja, amely néhány adat megadásával megmutatja az egyhavi költséget” − mondta a szóvivő, és hozzátette, hogy egy átlagos, 370 ezer forint jövedelemmel rendelkező ügyfélnél

a digitális bankolásra történő váltás évi 60 ezer forint megtakarítást jelenthet a bankszámlakiadásainál.

”Az egyszerűsített vagy egyablakos bankváltás lényege, hogy az új, általunk kiválasztott banknál megadjuk a régi bankszámlaszámunkat, adunk egy megbízást, hogy az új bank hozza át egy lépésben az összes eddigi közüzemi megbízásunkat, állandó átutalásainkat, csoportos beszedésünket. Ezt az új bank legkésőbb tizenhárom munkanap alatt megteszi, gyakorlatilag helyettünk végzi el, tehát nem kell egyenként elmennünk gázművekhez, vízművekhez, ezután csak le kell zárnunk a régi számlánkat, és máris az új helyen tudunk bankolni" − összegezte Binder István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×