eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Closeup of a caucasian adult person pressing on ATM machine keypad number to withdraw cash money.
Nyitókép: PKpix/Getty Images

Fontos levelet kapott mindenki a bankjától – most kell dönteni

Január végéig minden lakossági ügyfélnek meg kellett kapnia a költségeket összesítő dokumentumot. A tájékoztató ismeretében mindenki eldöntheti, hogy vált-e számlacsomagot vagy pénzintézetet.

Január végéig minden lakossági ügyfélnek meg kellett kapnia a díjkimutatást számlavezető bankjától a tavalyi bankszámla- és kártyaköltségeiről. A tájékoztató ismeretében minden banki ügyfél eldöntheti, hogy vált-e számlacsomagot vagy esetleg számlavezető pénzintézetet − mondta az InfoRádióban a jegybank felügyeleti szóvivője.

Binder István kiemelte, hogy a néhány oldalas kimutatás áttekinthető, részletesen bemutatja a számlavezetéssel kifizetett díjakat, az utalások, a bankkártyás műveletek terheit, a folyószámlahitel és más szolgáltatások költségeit, a tranzakciószámot és azok egységnyi árát is. A szóvivő szerint az esetleges inflációt követő számlaköltség-emeléseket is kimutató tájékoztató jó alap ahhoz, hogy az ügyfelek eldönthessék, maradnak-e az eddigi hitelintézetnél, vagy újat keresnek.

„A Magyar Nemzeti Bank február 7-én lakossági tájékoztató kampányt indított a honlapján kisfilmekkel, szóróanyagokkal, tájékoztatókkal arról, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni a döntésnél. Nagyon sokat segíthet a jegybank bankszámla-választó programja, amely néhány adat megadásával megmutatja az egyhavi költséget” − mondta a szóvivő, és hozzátette, hogy egy átlagos, 370 ezer forint jövedelemmel rendelkező ügyfélnél

a digitális bankolásra történő váltás évi 60 ezer forint megtakarítást jelenthet a bankszámlakiadásainál.

”Az egyszerűsített vagy egyablakos bankváltás lényege, hogy az új, általunk kiválasztott banknál megadjuk a régi bankszámlaszámunkat, adunk egy megbízást, hogy az új bank hozza át egy lépésben az összes eddigi közüzemi megbízásunkat, állandó átutalásainkat, csoportos beszedésünket. Ezt az új bank legkésőbb tizenhárom munkanap alatt megteszi, gyakorlatilag helyettünk végzi el, tehát nem kell egyenként elmennünk gázművekhez, vízművekhez, ezután csak le kell zárnunk a régi számlánkat, és máris az új helyen tudunk bankolni" − összegezte Binder István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Marilyn Monroe-tól Billie Eilishig – Dívák és Ikonok a Magyar Zene Házában

Magyarország nemzetközi kulturális pozícióját mutatja, hogy a londoni Viktória és Albert Múzeum először Budapestre utaztatja nagy sikerű Dívák és Ikonok című kiállítását, amelyet a Magyar Zene Háza magyar művészek történeteivel, tárgyaival egészített ki – mondta Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a tárlatot megnyitó beszédében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×