eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Unsplash

Jön a fenyegető áremelés a benzinkutakon, a Mol tájékoztatót küldött a kutaknak

A Mol csoport tájékoztatót küldött kereskedelmi partnereinek. Ebben az áll: "elegendő üzemanyagunk van ahhoz, hogy kiszolgáljuk az igényeket, de minél több megrendelést kapunk egyszerre, annál hosszabb logisztikai futamidővel kell számolnunk”.

A levelet az Index szerezte meg. Ennek apropóján beszéltek a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkárával, aki szerint még a szenteste előtt érdemes elmenni tankolni.

Grád Ottó úgy fogalmazott: a jövedéki adó emelése, EU-s kötelezettség, de "ehhez már évekkel korábban hozzá kellett volna nyúlni”. 41,3 forinttal nő a benzin adótartalma, és valószínűleg ezt áthárítják az autósokra a kutak.

„Az utolsó békeévekhez hasonló lesz az idei forgalmi adat”

– mondta Grád Ottó. Idén korrigálta a piac a tavalyi többletet, a csúcsfogyasztást.

Mindenesetre nem érdemes az év végére halogatni az utolsó idei tankolást, a töltőállomásokon a hirtelen megnövekedett kereslet miatt lehetnek fennakadások. Ezzel nemcsak anyagilag járunk jobban, hanem az ünnepi tumultusból is ki lehet maradni - javasolja a főtitkár.

Az Infostarton egyébként arról számoltunk be, hogy a Mol a hét elején furán, szinte titkolva csökkentette az árait.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×