eur:
390.87
usd:
358.65
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Autós tankol a Mol gyáli töltőállomásán 2020. január 1-jén. A kormány döntése értelmében január 1-jétől emelkedik a biológiai eredetű összetevők bekeverendő aránya az üzemanyagokban, az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A régi típusú autót használóknak célszerű ellenőrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Csendes árcsökkenés a Mol-kutaknál, találgatják, hogy miért

Bár nem volt meg a szokásos bejelentés, de a Mol csökkentette az üzemanyagárait a héten.

Az üzemanyagárváltozást mindig két nappal korábban jelentik be. Hivatalosan múlt pénteken csökkentett utoljára árat a Mol. Azonban az autósok azt tapasztalhatták, hogy a magyar multi bejelentés nélkül is lejjebb vitte az árait.

Ezt a vg.hu szúrta ki. Ők idézik Bujdosó Esztert, a Holtankoljak.hu ügyvezetőjét, aki szerint

lehet, hogy a vállalat így próbál kozmetikázni a januári nagy drágulás előtt.

Akkor adóemelés miatt 41 és fél forinttal ugrik majd meg az üzemanyagok ára.

Ezt a fura árcsökkenést mi is tapasztaltuk. A III. kerületi Szentendrei úton több benzinkút is található. Eddig lényegében ugyanannyiért adták a tankolni valót a Shell, az ÖMV és a Mol kutaknál is. Most azonban 5-10 forint eltérés van az utóbbi javára.

Jelenleg a gázolajat 579,9 forintért adják a Mol-nál. Az ÖMV-nál 589,9, míg a Shellnél 585,9 Ft az ár - a holtankoljak.hu adatbázisa szerint. A közeli Auchan áruháznál 564 Ft/l az ár.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a Mol Move applikációban a megszokott 5 Ft helyett 10 Ft kedvezményt adnak december 27-ig a "Silver" ügyfelek számára.

Azt azonban szerdán már bejelentették, hogy most pénteken 4-4 forintos áremelés lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×