eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: unsplash,com

Elkészült a legújabb százas lista a világ legvonzóbb városairól

A rangsorba, amit egyértelműen Európa dominál, négy új város került be.

Párizs ismét bebiztosította pozícióját, mint a világ legvonzóbb városi célpontja – derül ki az Euromonitor International éves jelentéséből. A Lighthouse adatszolgáltató céggel együttműködve összeállított „Top 100 City Destinations Index 2023” a világ nagyvárosait értékelte olyan tényezők alapján, mint a turizmus, a fenntarthatóság, a gazdasági teljesítmény, valamint az egészség és biztonság – írja a Portfolio a CNN jelentésére hivatkozva.

A százas ransort az öreg kontinens uralja, miután

hét európai város is bekerült a top 10-be, 63 ország pedig a legjobb száz közé.

Az élmezőnybe csak Dubai (2.), Tokió (4.) és New York (8.) került be Európán kívüli városként. A harmadik helyet Madrid szerezte meg, míg Amszterdam, Berlin és Róma az ötödik, hatodik és hetedik helyen végzett. A top tízes listát Barcelona és London zárja.

Az ázsiai városok is jól szerepeltek a top 20-ban: Szingapúr (11.), Szöul (14.), Oszaka (16.) és Hongkong (17.) is felkerült a listára. A jelentés Európa sikerét a gyors urbanizációnak és a technológia széles körű elterjedésének tulajdonította. A modern utazók igénylik a nagy sebességű internetet, a rugalmas foglalási lehetőségeket és a távmunkavégzési lehetőségeket – írják.

Négy új város került be a 100 legjobb város közé

a turisztikai teljesítmény javulásának köszönhetően: Washington DC (48.), Montreal (68.), Santiago (88.) és Vilnius (92.).

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×