eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Lantos Csaba energiaügyi miniszter beszédet mond az Opus Titász Zrt. Debrecen nyugati határában megépült Macs 132/22kV-os áramhálózati alállomásának átadásán 2023. október 10-én. A csaknem ötmilliárd forintos beruházással elkészült alállomás biztosítja majd a debreceni észak-nyugati ipari övezetbe települt cégek, köztük a BMW autógyár áramellátását.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Változik az MVM számlázási rendszere, megszűnhet a túlfizetés

Az MVM számlázási folyamata jelenleg rendkívül bonyolult, ennek egyszerűsítése érdekében egységes informatikai rendszert hoznának létre az állami cégnél.

Már dolgozunk az MVM számlázásának átalakításán – mondta Lantos Csaba energiaügyi miniszter a gazdasági bizottsági meghallgatásán, amikor kérdést kapott a képviselőktől az állami energiaszolgáltató számlázási gyakorlatáról.

Az Infostart is többször írt arról, hogy a kedvezményes és a piaci árazású tarifa bevezetése óta új és igen bonyolult rendszer lépett életbe az MVM számlázási gyakorlatában, a probléma főképp azokat érintheti, akik fogyasztási jelleggörbén alapuló elszámolást választottak, magyarán bediktálják a gázfogyasztásukat, mert a jelleggörbe felett fogyasztóknak piaci áron számlázzák ki a gázt, akkor is, ha végül az éves fogyasztásuk a kedvezményes kereten belül marad. Ilyenkor az éves elszámoláskor ezt az MVM visszatéríti, de akár hónapokig a szolgáltatónál lehet a befizetett többletpénz.

Lantos Csaba jelezte, hogy jogos a kritika, ugyanis valóban bekövetkeznek ilyen esetek. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ezek számossága nem nagy, de akkor sem helyes gyakorlat, hogy „az állampolgár gyorshitelt ad az MVM-nek”. Éppen ezért azon dolgoznak, hogy az összes számlázási tevékenység egy informatikai rendszerben bonyolódjon le, ez a fejlesztés pedig prioritást élvez – írja a vg.hu.

Jelenleg ugyanis igencsak széttagolt a mintegy 11 millió ügyfelet kiszolgáló MVM informatikai infrastruktúrája és ez is okozza a számázási anomáliákat. Igazságosabbá akarják tenni a számlázást, ennek kapcsán érdekes felvetésnek jelezte, hogy először a lehetséges éves kedvezményes mennyiséget számlázzák ki a fogyasztónak és ha ez kimerült, csak utána számítsanak fel piaci árat.

Címlapról ajánljuk
A fogyasztóbarát otthonbiztosítások lehetnek a következő hetek nagy nyertesei

A fogyasztóbarát otthonbiztosítások lehetnek a következő hetek nagy nyertesei

Még el sem kezdődött, de már egyre többen érdeklődnek a kormány márciusra meghirdetett lakásbiztosítási kampánya iránt, ami azt jelzi, hogy megmozdulhat a piac – mondta az InfoRádióban a CLB Független Biztosítási Alkusz kommunikációs igazgatója. Németh Péter emlékeztetett: március 1. és március 31. között bárki felmondhatja, illetve lecserélheti a lakásbiztosítását, függetlenül attól, hogy mikor van a szerződése évfordulója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×