eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Forrás: Pixabay.com

Jövőre rajtol az egészen új lakossági napelemes pályázat

A pályázat részletein dolgoznak, és egyeztetnek a szakmai szervezetekkel.

A tervek szerint a 75 milliárd forint keretösszeggel induló Napenergia Plusz Program 2024. január elsejétől lesz elérhető, a részleteket még előtte közzéteszik - mondta Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium (EM) energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára az M1-en.

A programban napelemre és tárolóra együtt adnának támogatást, vagyis mindkettőt telepíteni kell.

Erre a csomagra az elképzelések szerint 65 százalékos vissza nem térítendő támogatást nyújtanának.

Az államtitkár kiemelte, hogy a napenergia technológia összekötése akkumulátoros tárolási lehetőséggel kitoltja a megtermelt zöldenergia felhasználási idejét. Megjegyezte, ezek az akkumulátorok most még elég drágák, ennek ellenére szeretnék, hogy minél több ilyen tároló technológiát alkalmazzanak a családok.

Az államtitkár szerint a 75 milliárd forint keretösszegű támogatási rendszert

mintegy 20 ezer háztartás veheti igénybe.

A hvg.hu felidézi, hogy Lantos Csaba energiaügyi miniszter a múlt héten azt mondta, hogy csak azok pályázhatnak majd, akik most adják be igényüket háztartási méretű napelemes rendszer telepítésére, és már az új, bruttó elszámolási rendszerbe kerülnek vele.

A nyilatkozatából az is kiderült, hogy legfeljebb 4 kW-os háztartási napelemes rendszereket és melléjük 8 kWh-nyi akkumulátor telepítését fogják támogatni. A programról a múlt héten döntött a kormány.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×