eur:
389.39
usd:
361.75
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Robert Holzmann, az Osztrák Nemzeti Bank elnöke beszél a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által rendezett Lámfalussy Lectures Konferencián Budapesten 2020. január 20-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Négy nagy bankot is megbírságolt az MNB

A lakossági előtörlesztéseknél a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a fogyasztók széles körét érintő, jelentős hiányosságokat tárt fel négy banknál, ezért 27 millió forint bírságot szabott ki az érintett piaci szereplőkre.

Az MNB 16 hitelintézetnél ellenőrizte a lakossági előtörlesztésekhez kapcsolódó hitelintézeti gyakorlatot, és megállapította, hogy több bank is rosszul adott tájékoztatást, késve számolta el a befizetéseket.

A fogyasztók széles körét érintő, jelentős problémák miatt öt határozatában négy intézményre - Erste Bank Hungary Zrt., MBH Bank Nyrt., Takarékbank Zrt., Takarékbank Jelzálogbank Nyrt. - összesen 27 millió forint összegű bírságot szabott ki.

Az ellenőrzött hitelintézmények közül kettőnél nem tártak fel hiányosságot, a többi piaci szereplőnél különböző jellegű és súlyosságú jogszabálysértést állapítottak meg.

A hitelintézetek többsége már az MNB megkeresésének hatására - fejlesztésekkel, folyamataik, szabályzataik és formanyomtatványaik átalakításával, illetve ügyintézői oktatással - megkezdte a feltárt hibák javítását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×