eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Napelemek a Nógrád megyei Szügy községben a napelempark átadása napján, 2019. március 29-én. A hétmilliárd forintos beruházás tízezer család villamosenergia-igényét képes biztosítani.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Újra tárgyalt a kormány a napelemesekkel, szóba kerültek az árak is

Lezajlott a napelemes egyeztetések újabb fordulója - közölte Steiner Attila államtitkár.

A politikus a Facebook-oldalán számolt be a részletekről. Azt írta: "ismét tárgyalóasztalhoz ültünk a napelemes iparági szervezetek képviselőivel".

Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke és Szolnoki Ádám, a MANAP Iparági Egyesület elnöke azt szorgalmazták, hogy a háztartási méretű kiserőművek jövője kapcsán még nyitva lévő kérdéseket lehetőség szerint egy időben és minél előbb tisztázza a tárca.

Az államtitkár szerint jelezték nekik, hogy

a bruttó elszámolás feltételeire és az átmeneti betáplálási korlátozás feloldására vonatkozó előírások közzététele a közeljövőben várható.

Az energetikáért- és klímapolitikáért felelős államtitkár azt írta még, hogy "megerősítettük egyetértésünket abban, hogy a bruttó elszámolás élesítése során az átvételi ár meghatározása mellett érdemes figyelembe venni a piaci logikát, megnyitni a háztartásokban megtermelt áram piaci értékesítésének lehetőségét".

Címlapról ajánljuk
Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

1970-ben készült az a dráma, amely világhírűvé tette. A Love Story igazi kasszasiker volt annak idején. Az Amerikai Filmintézet a filmet beválasztotta minden idők 10 legromantikusabb alkotása közé. Tyan O'Neilt ekkor Oscar-díjra és Golden Globe-díjra jelölték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Földrengések Magyarországon: okozhatta emberi tevékenység a földmozgásokat?

Földrengések Magyarországon: okozhatta emberi tevékenység a földmozgásokat?

Nem lehet az állítani, hogy emberi tevékenység nem befolyásolta az augusztusi Szarvas környéki földrengéssorozat kipattanását, de azt sem lehet mondani, hogy a jelenséget kizárólag emberi beavatkozás okozta – állapította meg tanulmányában Hetényi György, a svájci Lausanne-i Egyetem Földtudományi Intézetének kutatója utalva a térség geotermikus és földgázkitermelési projektjeit kísérő feltárásokra. A kérdésben azután alakult ki szakmai vita, hogy Aszódi Attila, a BME egyetemi tanára a Portfolión megjelent véleménycikkében vizsgálatot sürgetett annak tisztázására, hogy állhat-e emberi tevékenység a rengéssorozat hátterében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×