eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Charaf Hassan, a Budapesti Műszaki és Gazdasági Tudományegyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja, Bódis László innovációért felelős helyettes államtitkár, Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár, Kiss Ádám, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke és Berzsenyi Miklós, a Controlsoft Automatika Kft. ügyvezetője (b-j) a Fókuszterületi innovációs projektek támogatása elnevezésű pályázatot bemutató sajtótájékoztatón Budapesten, a Kulturális és Innovációs Minisztériumban (KIM) 2023. augusztus 22-én. A 35 milliárd forint keretösszegű pályázat szeptember közepén jelenik meg.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

35 milliárd forintos innovációs támogatási program indul

A héten lezárul a 35 milliárd forint keretösszegű új innovációs támogatási program társadalmi egyeztetése, a pályázat szeptember közepén jelenik meg – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára a tárca keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Hankó Balázs felidézte: a kormány célul tűzte ki, hogy Magyarország 2030-ra az innovációt tekintve a világ legjobb 25 országa közé kerüljön, Európában pedig a legjobb 10 ország közé, ennek érdekében fogadták el a Neumann János programot.

A program keretében írják ki a Fókuszterületi innovációs projektek támogatása elnevezésű pályázatot, ami főként kis- és középvállalkozások (kkv), valamint egyetemek, kutatóintézetek számára lesz elérhető.

Elsősorban a gazdaság digitális átállása, az egészségipar és a zöld átállás területén várják a pályázatokat az innovációs fejlesztések megvalósítása érdekében – közölte az államtitkár.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×