eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: Wizz Air

Negatív rekordot állított fel a Wizz Air

A légitársaság gépei egy nap alatt 26 órányi késést halmoztak fel, amivel jócskán megelőzték a nagy rivális, a Ryanair járatait.

Hétfőn minden második Wizz Air-gép legalább harminc perc késéssel landolt Budapesten, míg a nagy rivális Ryanairnél 32-ből mindössze öt - írja a 24.hu. A magyar hátterű fapadosra még nehezebb ősz várhat, hiszen a repülők hajtóműveinek átvizsgálása miatt borulhat a szeptember–októberi menetrendje.

A portál arról is beszámolt, hogy a járattörlések miatt Románia panaszt tett a Wizz Air ellen az Európai Repülésbiztonsági Ügynökségnél, miután egy nap alatt kilenc járat maradt ki technikai okok miatt. A román főfogyasztóvédő már áprilisban arra buzdította az utasokat, hogy tegyenek panaszt a Wizz Airrel szemben.

A briteknél is régi nóta már a fapados elleni panaszáradat: tavaly például „megvédte a címét”, és ismét a legtöbbet késő légitársaság lett az Egyesült Királyságban. A magyar hátterű vállalat repülői átlagosan 46 perccel és hat másodperccel landoltak később a menetrendben ígérthez képest.

A Wizz Air a járattörlésekkel kapcsolatban azt hangoztatta, hogy az utasok biztonsága számukra mindennél fontosabb. A késéseket azzal indokolták, hogy 2022-ben számos kihívás (főként a földi kiszolgáló személyzet és a légi irányítás területén tapasztalható munkaerőhiány) érte a teljes nemzetközi iparágat, amelyekhez – a statisztikák szerint – a Wizz Air tudott a legkevésbé igazodni, de az idén már jelentős javulás figyelhető meg - emelte ki a 24.hu.

Hangsúlyozták, a Wizz Air vadonatúj, korszerű, 4,6 éves átlagéletkorú Airbus repülőgépekből álló flottát üzemeltet, amely kényelmet, helyet és modern belső teret kínál az utasoknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×