eur:
390.65
usd:
364.47
bux:
68302.99
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Drónnal készített, több fotóból, számítógépes programmal összeállított panorámaképen a balatonfüredi vitorláskikötő 2022. július 29-én.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Méregdrágák lettek az ingatlanok, és nem csak a Balatonnál

Az MBH Jelzálogbank legfrissebb elemzéséből kiderül: tavaly átlagosan 25 százalékkal nőttek a fajlagos árak Magyarország kiemelt üdülőkörzeteinek lakóingatlanpiacán.

"2021-hez képest 2022-ben már 25 százalékkal nőttek a fajlagos árak a kiemelt üdülőkörzeteken, tehát nemcsak folytatódott, hanem gyakorlatilag meg is duplázódott az emelkedés" – mondta az InfoRádióban Nagy Gyula, az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója.

A kiemelt üdülőkörzetek között van a főváros környéke, a Balaton, Sopron, Kőszeghegyalja, a Velencei-tó, a Vértes, Dunakanyar, a Mecsek, Villány, a Mátra-Bükk körzete és a Tisza-tó.

Ezek között is nagyok a különbségek, a legdrágább üdülőövezetek a Balaton és a főváros környékén vannak. Alacsonyabb árak a Mátra-Bükk körzetben, illetve a Tisza-tónál vannak. Itt is eltérő trendek voltak: a főváros nélkül 28 százalékos volt az emelkedés, a Balatonon 2022-ben jóval az átlag felett 35 százalék volt,

a legnagyobb emelkedést pedig a Mecsek-Villány üdülőkörzetben tapasztalták.

A dobogó harmadik helyén a Velencei-tó-Vértes körzete áll, ahol 2022-ben 32 százalékos volt az emelkedés.

Az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója szerint a négyzetméterárakban a szórás úgy mutatkozik meg, hogy a főváros környékén 850 ezer forint/négyzetmétert, a Balaton 2022-ben 770 ezer/négyzetmétert kell fizetni átlagosan, ezt követi Sopron-Kőszeghegyalja környéke 500 ezer forint/négyzetméterrel, a Velencei-tó és környéke pedig a negyedik a négyzetméterárakat tekintve: ott 450 ezer forint/négyzetméter.

Nagy Gyula hangsúlyozta: a Balatonnál és a Velencei-tónál volt a legnagyobb az emelkedés százalékosan a legnagyobb a tavalyi évben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×