eur:
390.97
usd:
366.91
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Tömegével mennek a diákok a Balatonhoz dolgozni

Bolti eladó, recepciós, árufeltöltő, pincér és pénztáros: a somogyi diákmunkások leginkább ezekben a munkakörökben dolgoznak. Az egyik iskolaszövetkezet közreműködésével közel 1500 fiatal állt munkába, csaknem 60 százalékuk a balatoni településeken.

Dakó Roland, a Melódiák régióvezetője a sonline.hu-nak azt mondta: 1523 diák dolgozik a közvetítésükkel, közülük több mint 840-en a Balaton-parti településeken.

Közülük akadnak olyanok, akik üzletben eladóként vállaltak munkát, mások büfékben, vendéglőkben, éttermekben helyezkedtek el, az élelmiszeripari cégeknél több mint 340 fiatalt foglalkoztatnak a nyáron, s az ipari társaságok is nagyjából 180-an dolgoznak.

A fiatalok egy része nyaralásra, más jogosítványra spórol.

A kormányhivatal tájékoztatása szerint 139 millió forint áll rendelkezésre az ilyen munkára, ami 1037 diák foglalkoztatását teszi lehetővé. A munkába álló fiatalok 66 százalékát az önkormányzatok és intézményeik foglalkoztatják, a turizmus és a vendéglátás ágazataiban 32 százalék dolgozik, a mezőgazdaság területén a tanulók két százaléka tevékenykedik.

A Balaton-parti településeken a támogatott munkahelyek 37 százalékát kötötték le eddig.

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×