eur:
389.26
usd:
361.82
bux:
68049.98
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Óra a Nyugati pályaudvar csarnokán 2018. október 28-án. A téli időszámítás október 28-án hajnali 3 órakor kezdődött, az órákat hajnali 2 órára kellett visszaállítani.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Nagy okostelefonos újítás a MÁV-nál

Újabb fejlesztéssel bővült a MÁV és a MÁV-Start utastájékoztatási rendszere, a mikorindul.hu webcímen is elérhetők a vasútállomások, megállóhelyek közlekedési információi - közölte a vasúttársaság csütörtökön.

A tájékoztatás szerint teszt jelleggel ezen a héten három budapesti pályaudvar - a Nyugati, a Keleti és a Déli - állomási kijelzőin található menetrendi idők, az aktuális indulási és érkezési vágányszámok, a forgalmi változások, a várható késések, járattörlések olvashatók okostelefonon, illetve az internetes böngészőkben.

A tervek szerint a vasúttársaság a fejlesztést fokozatosan kiterjeszti további állomásokra, a nyár végéig már több mint 150 vasútállomás esetén jelennek meg online is a tényleges vágányszámok.

A tesztelési időszakban a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron plakátokon hívják fel a figyelmet az újdonságra. Ezeken a QR kód is látható, amelyet az okostelefonok kamerájával beolvasva, az adott pályaudvar utastájékoztatási felülete az utasok saját okostelefonján jelenik meg. Ez a fejlesztés a tesztidőszakot követően elsősorban azokon az állomásokon jelent előrelépést, ahol jelenleg semmilyen digitális kijelző nincs kihelyezve - tájékoztatott a MÁV.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×