eur:
389.76
usd:
363.56
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Aranyrúd a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtótájékoztatóján a jegybank székházában 2018. október 16-án. Az MNB tízszeresére növelte Magyarország aranytartalékát, a döntéssel 2018 októberében a jegybank nemesfém állománya a korábbi 3,1 tonnáról 31,5 tonnára emelkedett, melynek értéke mintegy 1,24 milliárd dollár.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Itt az MNB várva várt kamatdöntése

Kedden is összeült a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa. Elemzők a kamatcsökkentési ciklus megkezdésére számítottak.

Május 23-i ülésén a tanács változatlanul, 13,0 százalékon hagyta a jegybanki alapkamat mértékét - derült ki az MNB honlapján megjelent tájékoztatásból. Tovább szűkítette azonban a kamatfolyosót: a felső szélét 20,5 százalékról 100 bázisponttal, 19,5 százalékra csökkentette egy egynapos hitelkamat csökkentésével. Az egynapos betéti kamat továbbra is 12,5 százalék.

Ezzel méb nem érkezett válasz a legfőbb kérdésre, vagyis hogy hozzányúl-e hosszú idő után a 18 százalékos irányadó kamathoz a jegybank (az egyhetes betéti kamat mértéke), ugyanis az majd csak a 15 órakor kiadandó részletes közleményből derül ki.

Matolcsy György jegybankelnök 15 órától szóban is indokolja a döntést és értékeli a gazdaság várható folyamatait, ezt az Infostarton is tudósítjuk.

Az MNB lépése megfelelt az elemzői várakozásoknak, amelyekről itt írtunk.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×