eur:
389.05
usd:
364.09
bux:
68039.1
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Female Electronics Factory Workers in Blue Work Coat and Protective Glasses Assembling Printed Circuit Boards for Smartphones with Tweezers. High Tech Factory with more Employees in the Background.
Nyitókép: gorodenkoff/Getty Images

Csökkent az ipari termelés, meg egy kicsit nőtt is

A KSH adatai szerint 2023 márciusában az egy évvel korábbihoz képest 4,1 százalékkal mérséklődött az ipari termelés volumene, miközben februárhoz mérten 0,2 százalékkal emelkedett a kibocsátás. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 4,0 százalékkal mérséklődött.

A termelés csökkenéséhez a feldolgozóipari alágak többsége hozzájárult. A legnagyobb súlyú alágak közül a járműgyártás nőtt a leginkább, de jelentősen bővült a villamos berendezés gyártása is, ugyanakkor a számítógép, elektronikai, optikai termék, valamint az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártásában visszaesett a termelés volumene.

A termelés az év első három hónapjában 3,1 százalékkal kisebb volt, mint 2022 azonos időszakában.

Az ipari termelés márciusi részletes adatait május 12-én közli második becslése alapján a KSH.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium biztatónak nevezete, hogy az előző hónaphoz képest második hónapja látható kismértékű növekedés, a januárban látott jelenetős visszaesést követően.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 15:53
×
×
×
×