eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
fotó: Audi Hungaria Zrt.
Nyitókép: Audi Hungaria Zrt.

Sejtelmes, mélyfekete fotót tett közzé a győri Audi

Az Audi Hungaria Zrt.-nél hamarosan befejeződnek az előkészületek a spanyol Cupra márka Terramar modelljének szériagyártására. A modell első darabja 2024-ben gördül le a győri gyártósorról - közölte a győri székhelyű járműgyártó vállalat.

Az Audinál 2021 nyarán kezdődtek az előkészítő munkálatok. A karosszériagyárban, a lakkozóban és a szereldében azóta folyamatos a felkészülés a Terramar gyártására.

Áprilisban a Terramar modell gyártási integrációja miatt a gyártósoron két hét termelési szünetet tartottak. Nagyrészt akkor telepítették a berendezéseket.

Tavaly 220 millió euró értékben hajtottak végre beruházásokat, amelyből a Cupra előkészületeire is jelentős összegeket fordítottak - mondták.

A közlemény idézi Les Zoltánt, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagját, aki szerint az új modellt a meglévő gyártási infrastruktúrába integrálják.

A Terramar modell termékadottságainak megismeréséhez több mint kétszáz munkavállaló számára biztosítanak további képzéseket, egyebek mellett az új robotok működésének elsajátítása.

fotó: Audi Hungaria Zrt.
fotó: Audi Hungaria Zrt.

A közleményben kitértek arra is, hogy a Cupra és az Audi Hungaria története nem most kezdődött, ugyanis a Cupra Formentor modelljeit Győrben gyártott öthengeres benzinmotor hajtja.

Az Audi Hungaria Zrt. az Audi konszern tagja, az Audi és Volkswagen konszern központi motorszállítója.

Tavaly 8,436 milliárd euró árbevételt ért el a vállalat, adózott eredménye 2022-ben 343 millió euró lett.

Az előző évben 1 677 545 motort gyártottak Győrben, járművekből pedig 171 134 darab készült

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

Az utóbbi évtized egyik érdekes eredménye az volt, hogy azon országokban, ahol olyan nyelvet beszélnek, amelyben a jelen idő használatával lehet a jövőre hivatkozni, magasabb a megtakarítási ráta, még akkor is, ha egyéb tényezőket, mint például a gazdasági fejlettség, az intézményi rendszer, és a kultúra, figyelembe vesznek. A nyelvi-megtakarítás hipotézise szerint ez azért van, mert azok, akik a jelen időt használják a jövőről szólva, közelebbinek érzik a jövőt és így inkább hajlandóak megtakarítani. Mi azt teszteltük, hogy ha valaki természetes módon a jelen időt használja a jövő idő helyett, amikor a jövőről beszél, akkor fontosabb-e számára a jövő (és emiatt akár többet is takarít meg). A várakozásainkkal ellentétben nem találtunk ilyen összefüggést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×