eur:
390.87
usd:
358.65
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
A Barátság II. kőolajvezetéknek a Mol Dunai Finomítójába belépő vezetéke a főelzáró csappal, előtérben emléktábla Százhalombattán 2013. július 25-én. A Dunai Finomító a Mol-csoport legnagyobb, Magyarország egyetlen kőolaj-feldolgozó létesítménye.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Megint drágul az orosz kőolaj tranzitja Magyarországnak

Pár hete derült ki, hogy a Mol fizetni fog az ukránoknak az orosz kőolaj Barátság-vezeték ukrajnai szakaszán történő tranzitjáért, ráadásul a korábbi tranzitdíjnál jóval magasabb összeget – most pedig érkeznek a részletek az emelés várható mértékéről és időzítéséről.

Az Ukrtransnafta két lépcsőben kívánja megemelni a Barátság törzsolajvezeték ukrajnai szakaszán áthaladó orosz kőolaj tranzitdíját, erről a Kommerszant számolt be az Argus ügynökség piaci szereplőktől szerzett adataira, valamint saját forrásaiból származó adatokra hivatkozva – írja a Portfolio.

Orosz szakági, nem hivatalos forrásból származó értesülések szerint az orosz olaj szivattyúzásának a díja 2023. június 1-jétől 25 százalékkal, 17 euró/tonnára, ezt követően augusztus 1-jétől további 23,5 százalékkal, 21 euró/tonnára emelkedik várhatóan.

Az Ukrajna területén keresztül történő szállítás költségeinek tervezett emelése már a második lesz 2023 eleje óta, jegyzi meg a portál: a tarifát első ízben január 1-én emelték 18,3 százalékkal, 13,6 euró/tonnára.

Az emelés okaként nem hivatalosan a növekvő költségeket és az ukrajnai áramhiányt, az üzemanyag- és alkatrészhiányt, valamint az ukrán energetikai infrastruktúra folyamatos rombolása miatt növekvő biztonsági költségeket jelölték meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×