eur:
388.61
usd:
361.13
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella
fotó: MÁV
Nyitókép: MÁV

MÁV-bérletek: viszik, mint az árstopos cukrot

A Pest megyei bérletből adták el a legtöbbet az első napon, főleg a diákok vásárolják. Így indult az MÁV új bérleteinek értékesítése.

Több mint 980 új bérletet adtak el a hétfői, a MÁV appon belüli értékesítés indulása óta – ezt a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága közölte a Világgazdaság megkeresésére. A lap megjegyzi, hogy délutánra ez a szám már 1400-ra nőtt.

Az applikációban naponta átlagosan ezer (bérletvásárlási csúcsban 1300) körüli a bérletvásárlási tranzakció. Vagyis ehhez képest is jól szerepel a szuperolcsó vármegye- és országbérlet, de azért a számok nem kiemelkedők.

A vasúttársaság ennek kapcsán azt is írta a lapnak, hogy a háttérrendszereik bírják az applikációs értékesítés elindulása okozta lendületet. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a vásárlási csúcsot az érvényesség május elsejei kezdetekor és az áprilisi bérletek lejáratakor, május első hetében várják. Ez alapján tehát

a napi szűk ezres bérletfogyás jócskán megnövekedhet a következő héten,

hiszen péntektől a jegypénztárakban, illetve a MÁV jegyautomatáinál is kapható lesz a két bérlet.

Az új bérletekről az Infostarton is többször beszámoltunk. Legutóbb akkor, amikor Lázár János arról beszélt az országban kapható közlekedési bérletek apropóján, hogy "Ami a budapestieknek jár, az kell járjon a vidékieknek is.”

A vármegye- és az országbérlet finanszírozása az idei tört évben mintegy 7-8 milliárd, jövőre 14 milliárd forintba kerülhet - olvasható még a Világgazdaság cikkében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×