eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Haunstetten, Augsburg, Bavaria, Germany - 20 May 2021: aldi sued store - albrecht supermärkte - german grocer. Aldi Sßd
Nyitókép: Bihlmayer Fotografie/Getty Images

Béremelések az Aldinál és a Pennynél

Az Aldinál az idegen nyelvet beszélő gyakornokok kezdő fizetése meghaladja a bruttó 400 ezer forintot.

Az Aldi International IT Services Kft. (AIIS), a német diszkontlánc informatikai szolgáltatásokat nyújtó magyarországi leányvállalata az idén 10 százalékkal emelte a munkatársak bérét, ezzel a dolgozók fizetése egy év alatt 26-44 százalékkal nőtt – írja közleményében a társaság.

Felidézték: az AIIS budapesti és pécsi központjának csaknem 600 munkatársa látja el 4000-nél is több európai ALDI-üzlet, valamint 55 logisztikai központ és irodaház IT-rendszerének gondozását.

A társaság létszáma tavaly 300-zal bővült, és idén a növekvő feladatokkal párhuzamosan további 150 munkahely létrehozását tervezik – írták.

Ismertették, a munkavállalók a második használt idegen nyelv után további havi bruttó 50 ezer forintos juttatásban részesülnek. Az idegen nyelvet beszélő gyakornokok kezdő fizetése ezzel meghaladja a bruttó 400 ezer forintot, míg a jelentős tapasztalattal rendelkező szenior IT technikai szakemberek fizetése általában hét számjegyű.

Hozzátették: az AIIS saját akadémiát hozott létre, az ALDI Talent Campust, amely a pályakezdők és pályaváltók számára biztosítja a szükséges nyelvi és informatikai tudást.

Az Aldi német diszkontlánc 2008-ban nyitotta meg első áruházát Magyarországon, ahol jelenleg 163 áruházat üzemeltet és több mint 6000 embert foglalkoztat.

Az AIIS 3,399 milliárd forintos nettó árbevételt ért el 2021-ben, az előző évi 2,107 milliárd forint után. Az adózott eredmény ugyanebben az időszakban 75,480 millió forintról 198,906 millió forintra emelkedett.

Emelés a Pennynél is

Egy másik kiskereskedelmi lánc, a Penny is bérfejlesztésről számolt be.

Jelentős, valamennyi belsős munkavállalójára vonatkozó bérfejlesztéssel kezdi az év első felét a Penny, mintegy 3,6 milliárd forintot fordít a dolgozói fizetések korrekciójára. A gazdasági változásokhoz megfelelő mértékben igazított, 17 százalékig terjedő kompenzáció komplex juttatási csomag része – írják közleményükben.

A béremelést területi felosztás szerint, értékesítés, logisztika, központ és különböző szempontok alapján súlyozva átlagosan legfeljebb 17 százalékos mértékben hajtják végre 2023. április 1-jétől. A juttatási csomag többek között kibővített utazási hozzájárulást is kínál a munkatársak számára. A saját gépjárművel történő munkába járás költségeit a cég a hatályos kormányrendelet által meghatározott mértékben és adómentesen, 30 forint/ km összegben téríti meg. Emellett a meglévő juttatások mellett (cafeteria SZÉP-kártyán, osztályonként különböző teljesítmény-prémiumok) új tételként már nemcsak a távolsági, hanem a helyi közösségi közlekedési bérletek költségeihez is hozzájárul. Méghozzá 86 százalékos mértékben, ami a dolgozók nagyjából 40 százalékának utazási költségeihez járul hozzá.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×