eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Unsplash.com

Egy szabadalomból úgy tűnik, összehajtható eszközt készít az Apple

Egy frissen megszerzett szabadalom árulkodik arról, hogy a techcég hamarosan előrukkolhat egy egészen újszerű eszközzel.

A szabadalom, amelyet kedden ítéltek oda az Apple-nek, olyan technológiát ír le, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ne csak a képernyőt, hanem a készülék több részét is megérintsék a funkciók végrehajtásához.

A készülék oldalának megérintésével például a kamera kezelhető: ezt virtuális exponálógombnak nevezi az Apple. A hangerő is állítható az eszköz oldalán azzal, ha a felhasználó fel-le csúsztatja rajta az ujját - írja a CNBC.

A szabadalomban szereplő egyik képen egy összecsukható telefon vagy tablet rajza látható, amelyen körbefut a képernyő. Versenytársaival, például a Samsunggal ellentétben az Apple még nem dobott piacra összehajtható készüléket.

A UBS elemzői szerint a szabadalom azt jelezheti, hogy egy összecsukható készüléket fognak kiadni, de nem az idei évben. A cupertinói cég jövendő telefonjaiban látják legvalószínűbbnek a technológia alkalmazását. Úgy vélik, hogy

egy összehajtható iPhone-modell fellendítheti a vásárlási kedvet,

ráveheti a felhasználókat, hogy frissebb iPhone-modellre váltsanak. Ezek a készülékek vonzóvá tehetik a márkát jelenleg androidos telefont használók számára is.

Ha valóban bevezetik a modellt, akkor az iPhone darabszám-növekedése a becslések szerint meghaladhatja a 238 millió készüléket az Apple 2023 októberétől 2024 szeptemberéig tartó pénzügyi évében.

Az összehajtható készülékek jelenleg ugyanakkor csak egy kis részét teszik ki a teljes piacnak: 2022-ben az összes elkészült okostelefon mindössze 1,1 százalékát tették ki.

Az Apple-re jellemző, hogy az új technológiáknak nem úttörője, és inkább kivárja, milyen azok fogadtatása. A Samsungtól az Oppóig sok gyártó készített már összehajtható mobilt, de ezen készülékek fejlettsége még gyerekcipőben jár.

Az elmúlt néhány hónapban egyes szakértők már előrejelezték egy összehatható Apple-eszköz érkezését, de nem iPhone-ra gondoltak: a CCS Insight piacelemző szerint iPadet dobhat először piacra a cég ilyen kivitelben.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×