eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Cupertino, 2016. október 27.Tim Cook, az Apple amerikai számítástechnikai cég vezérigazgatója a vállalat újdonságait bemutató rendezvényen az Apple kaliforniai központjában, Cupertinóban 2016. október 27-én. (MTI/EPA/Tony Avelar)
Nyitókép: Tony Avelar

USB-vel jöhet az iPhone 15, de van egy nagy de

Csak a cég által kínált speciális töltővel lesznek teljes értékűek az új Apple-telefonok.

A trükk nem újdonság, már eddig is alkalmazta az Apple: áttértek ugyan egyes termékeknél a más gyártók körében népszerű töltőkre, konkrétan az USB-re, de csak az MFi-jal (Made for iPhone) ellátott eszközökkel működik tökéletesen.

Az Apple 2012 őszén, az iPhone 5 bemutatásakor váltotta le a korábbi, 30 tűs USB-kábelét a Lightning nevezetű változatra, mely – szemben az akkoriban elterjedt MicroUSB-szabvánnyal – abban biztosan újat tudott mutatni, hogy nem számított, melyik irányból dugjuk bele a telefonba. Időközben azonban megjelent az USB-C-szabvány, és néhány év leforgása alatt gyakorlatilag a teljes piac átállt a használatára, még az Apple is a legtöbb termékénél – írja a hvg.hu.

A lap a McRumors értesülése alapján azt írja, elképzelhető, hogy az idén érkező, már USB-C-s iPhone 15-modellek csak korlátozásokkal fogják támogatni az új szabványt: a készülékek

csak az Apple által gyártott adatkábelekkel fognak teljeskörűen funkcionálni.

A technológia nem új: már a meglévő Lightning-kábelekben is van egy MF nevű hitelesítő chip, mely azt hivatott tanúsítani, hogy az adott kábel eredeti-e, vagy rendelkezik-e jóváhagyással az Apple részéről. Ha nincs ilyen MFi-chip a töltő- és adatkábelben, az iPhone jellemzően azonnal feldob egy figyelmeztetést, mondván ez egy nem támogatott tartozék – de akár le is tilthatja azt bizonyos esetekben.

Hasonló várható az iPhone 15 USB-C töltőjénél is. Vagyis az iPhone-os nem lesz elveszett töltő nélkül akkor sem, ha csak androidosok vannak a társaságában, de úgy korlátozottan fér hozzá telefonja funkcióihoz. Hogy miben áll ez a korlátozás majd, az még nem világos.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×