eur:
392.25
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
San José, 2018. június 4.Tim Cook, az Apple amerikai számítástechnikai cég vezérigazgatója beszél a vállalat újdonságait bemutató rendezvényen a kaliforniai San Joséban 2018. június 4-én. (MTI/AP/Marcio Jose Sanchez)
Nyitókép: Marcio Jose Sanchez

Árat emel az Apple, minden hazai iPhone-ost is érinti

Február 13-tól itthon is drágábbak lesznek az App Store-alkalmazások.

Több országot is felölelő áremelést jelentett be az Apple pénteken. Az árak növekedése az App Store alkalmazásboltra terjed ki, az applikációkra és az alkalmazáson belüli vásárlásokra egyaránt – írja a hvg.hu.

A február 13-tól hatályba lépő áremelések Magyarországot is érintik, valamint még Kolumbiát, Egyiptomot, Nigériát, Norvégiát, Dél-Afrikát és az Egyesült Királyságot. Üzbegisztánban adócsökkentés miatt ugyanakkor árcsökkenés lesz, míg Luxemburgban, Szingapúrban és Zimbabwéban az árak nem módosulnak, csak a bevételeket érintő változtatások lesznek jövő hónapban.

Az Apple a lépést azzal magyarázta, hogy időszakosan frissítenie kell az árakat az App Store-ban az árfolyam és az adómértékek változása nyomán. Nincs kizárva tehát, hogy a cég most lépi meg a forint árfolyamának romlása miatti áremelést. Hogy milyen mértékű lesz az árak növekedése Magyarországon, egyelőre nem tudni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×