eur:
395.88
usd:
365.04
bux:
65570.85
2024. március 19. kedd Bánk, József
Los Angeles, 2017. november 17.A Tesla Motors által közreadott képen Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója bemutatja az amerikai cég elektromos meghajtású kétüléses sportkabrioletjét, a Roadstert a Los Angeles-i tervezőközpontban 2017. november 16-án. (MTI//EPA/Tesla)
Nyitókép: MTI//EPA/Tesla

Elon Musk a Twitteren írt a Manchester United megvásárlásáról – viccelt?

A Tesla tulajdonosa a Twitteren először arról írt, hogy megvenné a futballklubot, majd arról, hogy csak viccelt, de ha megvenne valamilyen sportklubot, az tényleg a Manchester United lenne, hisz gyerekként kedvence volt a csapat.

Az ügynek az ad pikantériát, hogy a Twitteren eresztette el a poént – az oldal felvásárlására korábban 44 millió dolláros ajánlatot tett, majd később úgy döntött, eláll ettől, amit jogi úton támad meg a Twitter.

Az eredeti twitt szövege szabad fordításban a következő volt: "Megveszem a Manchester Unitedet, szívesen!" A klub hányattatott sorsa miatt aggódó rajongók egy ideje már tényleg azt kérik a világ leggazdagabb emberétől, hogy vegye meg a csapatot, írja a Reuters.

Elon Musk rendszeresen tesz közzé szokatlan vagy nehezen érthető twitteket, ezért gyakran nehéz eldönteni, hogy amit a közösségi oldalon ír, azt valóban komolyan gondolja-e. Ápriis 27-én, egy nappal azután, hogy ominózus ajánlatát elfogadta a Twitter, arról írt a közösségi oldalon, hogy legközelebb a Coca Colát veszi meg, azért, hogy újra legyen kokain az üdítőben. Erre a twittre most visszautalt: azt írta, a valóságban nem fogja megvenni azt a céget sem, bármennyire is népszerű lenne, ha a régmúlthoz hasonlóan újra lenne kokain az üdítőben.

A Tesla és a SpaceX mellett számos kisebb vállalatot is birtokló, a Marsot kolonizálni vágyó vállalkozó felelőtlen twittjei miatt korábban már bajba is került: 2018-ban azt írta, hogy "biztosított a finanszírozás" egy 72 milliárd dolláros üzlethez, melyben a Tesla magánkézbe kerülhet, de nem történt semmi.

Musk és a Tesla egyenként 20 millió dolláros polgári jogi bírságot fizetett, Musk pedig lemondott a Tesla elnöki tisztségéről, mivel az amerikai tőzsdefelügyelet szerint becsapták a befektetőket.

A Manchester United nagy név a futballvilágban, de az utóbbi években nem sikerül a tőle elvárt eredményeket felmutatnia, a szurkolók így egyre hangosabban követelik, hogy a jelenlegi tulajdonos, a Glazer család adja el a klubot. Ők 2005-ben vásárolták meg 790 millió fontért a klubot, most pedig a Daily Mail értesülése szerint 4 milliárd fontért adnának túl rajta.

A Forbes ranglistája szerint a világ harmadik legértékesebb csapata 4,6 milliárdos értékkel. A Forbes szerint 270 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Musk ha valóban akarná, könnyedén megvehetné a klubot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×