eur:
392.72
usd:
366.59
bux:
66800.67
2024. április 26. péntek Ervin
Budapest, 2022. április 18. Az Egis Gyógyszergyár Zrt. Egis Kereskedőháza a főváros XIII. kerületében, a Lehel utca 15. szám alatt. MTVA/Bizományosi: Róka László
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Vezetői kinevezések az Egisnél

Megerősítette vezérigazgatói tisztségében Poroszlai Csabát az Egis igazgatósága. A társaság gazdasági igazgatói pozíciójára Vándor Balázst nevezték ki.

Poroszlai Csaba 1998-ban kezdte pályáját a Béres Gyógyszergyárnál, ahol 2003 és 2008 között gazdasági igazgatóként dolgozott, és szerzett kiemelkedő szakmai és iparági tapasztalatokat. Az Egishez 2008-ban csatlakozott: a vállalat stratégiai kontrolling vezetőjeként kiemelt fontosságú kontrolling-rendszerek fejlesztéséért felelt. 2011-ben gazdasági igazgatónak nevezték ki, és tagja lett az Egis igazgatóságának is.

Poroszlai Csaba végleges kinevezése az ez év februárjában kezdődő köztes időszakot zárja le, amely időszakra – a korábbi vezérigazgató távozása miatt – felkérést kapott a pozíció átmeneti betöltésére a vezérigazgató-kiválasztási folyamat befejeződéséig – olvasható a gyógyszergyártó vállalat sajtóközleményében.

Hozzáteszik: Vándor Balázs főkönyvelőként, illetve helyettes gazdasági igazgatóként támogatta Poroszlai Csabát az ideiglenes vezérigazgatói megbízás időtartama alatt. Jelen döntéssel egy időben Vándor Balázs gazdasági igazgatói kinevezése is véglegessé vált.

Vándor Balázs 1995 óta dolgozik az Egisben, 2003-tól főkönyvelő-helyettesként, majd egy rövid belső ellenőrzési vezetőként töltött kitérőt követően 2010-től főkönyvelői, számviteli igazgatóhelyettesi, majd számviteli igazgatói pozíciót töltött be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×