eur:
393.14
usd:
367.83
bux:
65966.74
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Anton Petrus/Getty Images

Létrehozzák az MKB Alapkezelőt

Egyesül a Budapest Alapkezelő és az MKB-Pannónia Alapkezelő, a jogutód társaság ősszel kezdi meg működését. A kelt vagyon: 1200 milliárd forint.

Az MKB-Pannónia Alapkezelő szeptember 1-jén beolvad a Budapest Alapkezelőbe, az immár egyesült szervezet pedig MKB Alapkezelő néven folytatja működését. A két alapkezelő legfőbb szervei erről szerdán hoztak döntést - tudta meg az Infostart.

A két társaság egyesülése teret nyithat a növekedési tervek eléréséhez, és elősegíti annak a stratégiai célnak a megvalósítását, hogy a társaságok hosszútávon tovább növeljék szerepüket a hazai vagyonkezelési piacon. Az egyesülést követően az MKB Alapkezelő által kezelt vagyon megközelíti az 1200 milliárd forintot, az alapkezelő által kezelt befektetési alapok és egyéb portfóliók pedig lakossági és vállalati megtakarítók, illetve intézményi ügyfelek széles körének segítik befektetési céljaik megvalósítását.

„Az egyesült MKB Alapkezelő magas színvonalú szakmai tevékenysége és az egyesülésben rejlő szinergiák kiaknázása segíti, hogy az alapkezelő a folyamatosan változó piaci körülmények között is képes legyen ügyfelei számára kiemelkedő befektetési teljesítményt nyújtani. Ezek az eredmények az alapkezelő termékeit és szolgáltatásait mind a hazai, mind a külföldi befektetők számára egyre vonzóbbá tehetik, ezáltal tovább növelve az MKB Alapkezelő üzleti lehetőségeit és piaci részesedését” – mondta dr. Mészáros Beatrix, a Magyar Bankholding leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Az MKB-Pannónia Alapkezelő és a Budapest Alapkezelő is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fúziós folyamat lépései az ügyfelek és a partnerek számára zökkenőmentesen, a megszokott magas szolgáltatási színvonal fenntartása mellett valósuljanak meg. Mindezeken túl természetesen a társaságok a törvényi előírásokat betartva a várható változásokról az ügyfeleket is folyamatosan értesíteni és tájékoztatni fogják.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Macronnál betelt a pohár, azonnali lépést akar Putyin hibrid háborújára válaszul

Macronnál betelt a pohár, azonnali lépést akar Putyin hibrid háborújára válaszul

Franciaország Észtországgal, Lettországgal, Litvániával, Hollandiával és Lengyelországgal együtt új szankciórendszert javasol az Európai Unió számára az orosz dezinformációs és választási beavatkozási műveletek elleni küzdelem érdekében. A Bloomberg által látott tervezet szerint az orosz vonatkozású szereplők által végrehajtott destabilizáló tevékenységek száma nőtt Európában, és különböző hibrid eszközökkel aláássák a demokráciát, a stabilitást és a jogállamiságot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×