INFORÁDIÓ
2022. június 28. kedd
Irén, Levente

magyar bankholding

mkb

mkb alapkezelő

Létrehozzák az MKB Alapkezelőt

Létrehozzák az MKB Alapkezelőt

Infostart

Egyesül a Budapest Alapkezelő és az MKB-Pannónia Alapkezelő, a jogutód társaság ősszel kezdi meg működését. A kelt vagyon: 1200 milliárd forint.

Az MKB-Pannónia Alapkezelő szeptember 1-jén beolvad a Budapest Alapkezelőbe, az immár egyesült szervezet pedig MKB Alapkezelő néven folytatja működését. A két alapkezelő legfőbb szervei erről szerdán hoztak döntést - tudta meg az Infostart.

A két társaság egyesülése teret nyithat a növekedési tervek eléréséhez, és elősegíti annak a stratégiai célnak a megvalósítását, hogy a társaságok hosszútávon tovább növeljék szerepüket a hazai vagyonkezelési piacon. Az egyesülést követően az MKB Alapkezelő által kezelt vagyon megközelíti az 1200 milliárd forintot, az alapkezelő által kezelt befektetési alapok és egyéb portfóliók pedig lakossági és vállalati megtakarítók, illetve intézményi ügyfelek széles körének segítik befektetési céljaik megvalósítását.

„Az egyesült MKB Alapkezelő magas színvonalú szakmai tevékenysége és az egyesülésben rejlő szinergiák kiaknázása segíti, hogy az alapkezelő a folyamatosan változó piaci körülmények között is képes legyen ügyfelei számára kiemelkedő befektetési teljesítményt nyújtani. Ezek az eredmények az alapkezelő termékeit és szolgáltatásait mind a hazai, mind a külföldi befektetők számára egyre vonzóbbá tehetik, ezáltal tovább növelve az MKB Alapkezelő üzleti lehetőségeit és piaci részesedését” – mondta dr. Mészáros Beatrix, a Magyar Bankholding leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Az MKB-Pannónia Alapkezelő és a Budapest Alapkezelő is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fúziós folyamat lépései az ügyfelek és a partnerek számára zökkenőmentesen, a megszokott magas szolgáltatási színvonal fenntartása mellett valósuljanak meg. Mindezeken túl természetesen a társaságok a törvényi előírásokat betartva a várható változásokról az ügyfeleket is folyamatosan értesíteni és tájékoztatni fogják.

Nyitókép: Anton Petrus/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018