eur:
395.33
usd:
366.33
bux:
65412.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pexels.com

„Fapadosításra” kényszerült a BMW

Fontos funkció hiányzik a gyártó autóiból.

A BMW nemrég chipbeszállítót váltott annak érdekében, hogy haladjon a gyártással, ennek azonban az a következménye, hogy sem az Apple, sem a Google autós interfésze nem működik a kocsikban.

A probléma nem hardveres, egyszerűen nem készült még el az a szoftver, ami együttműködik az új beszállító chipjeivel – idézi az Autonews cikkét a Napi.hu. Az autógyártó azt ígéri, hogy június végére kiad egy frissítést és onnantól él az Apple Carplay és az Andoid Auto.

A vállalat nem közölte, hogy hány modell és mely régiók érintettek, de az Egyesült Államokból, Olaszországból, Spanyolországból, Nagy-Britanniából és Franciaországból származó ügyfelek fórumokon jelezték, hogy új BMW-jüket ezek nélkül nélkül szállították le.

A BMW azt is közölte, hogy egy nem részletezett hiányra hivatkozva leállította a kézi sebességváltó opcióinak kínálatát a Mini modellcsaládhoz. Ezzel a megoldással egyébként a Mercedes is élt, és néhány, utólag beszerelhető alkatrész nélkül szállított ki kocsikat – jegyzi meg a Napi.hu.

A chiphiány miatt az európai piac összességébe 19 százalékkal csökkent az első negyedévben. A Stellantis 31 százalékkal, a Volkswagen-csoport 24 százalékkal, a BMW 23 százalékkal, a Mercedes pedig szintén 23 százalékkal esett vissza.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×