eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels.com

Melók, amelyeket csak munkahelyen lehet elvégezni

Vannak olyan munkák, illetve munkakörök, amelyeket nem lehet, illetve meglehetősen nehézkes otthonról betölteni. Ezek közé tartozik például a dolgozók oktatása - derül ki a CBRE ingatlantanácsadó cég felméréséből.

Az adatbiztonság az egyik oka annak, hogy bizonyos munkakörök a kapcsolódó szabályozások miatt nem láthatók el home office-ban - mondta az InfoRádiónak Racskó Balázs. A CBRE vezető irodatér-tanácsadója szerint vannak olyan tevékenységek, amelyek az emberi munka dinamikája vagy felépítése miatt nem működnek távmunkából.

A szakértő azt állítja: jellemzően a különböző kreatív csapatmunkát igénylő tevékenységek is ide sorolhatók, de

az oktatási és a tanulási folyamatok is erősen sérülnek, ha a munkavállaló egyedül ül otthon.

"Magyarországon nagyon jó az infrastruktúra, jellemzően rendben van az internetelérés és laptophasználat is, de azt nagyon kevés vállalat vizsgálja meg, hogy a dolgozó hazai környezete mennyire alkalmas az otthoni munkára".

Racskó Balázs példaként említette azt, ha valakinek az idős szülőkkel vagy a gyerekeivel kell otthon foglakoznia, ami hátráltatja a munkavégzést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×