eur:
393.93
usd:
364.68
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pexels.com

Kiberbiztonsági és egyéb üzleti szolgáltatással erősít a Telenor

Október elsejétől naprakész és magas IT biztonsági szintet nyújtó menedzselt tűzfalszolgáltatás érhető el a Telenor kínálatában. A 4iG informatikai nagyvállalat által kidolgozott tűzfal főbb funkciói a behatolásvédelem, a gyors detektálás, a riasztás és szükség esetén a védelmi beavatkozás is akár 0–24 órás magyar nyelvű felügyelettel. 

A szolgáltatás célja, hogy egy adott informatikai hálózaton ne történhessen illetéktelen behatolás, az adatok pedig biztonságban közlekedhessenek minden irányba – mondta az InfoRádiónak a 4iG IT biztonsági szakértője. A szolgáltatást a Telenor elsősorban a közép-, és a nagyvállalatok számára ajánlja – mondta a Telenor üzleti értékesítési és marketing igazgatója.

A Telenor üzleti értékesítési és marketing igazgatója emlékeztetett, a koronavírus-járvány során azok a cégek maradtak életben és tudtak fejlődni, amelyek digitalizáltak, azzal együtt, hogy a digitalizációval együtt veszélyek is járnak, úgy mint például az adatbiztonság. A Telenor a szolgáltatásportfólió kialakításakor ebben kívánt a vállalatok segítségére lenni.

Fülöp Gábor ismertetése szerint a szóban forgó tűzfaszolgáltatás esetében

nincsen belépési díj, nagyberuházási költség, hanem egy havidíjas konstrukcióban lehet hozzáférni, ami megkönnyíti az implementációt.

A szakember azt is kiemelte: a szolgáltatást igénybe vevő vállalatoknak nem szükséges külön IT-erőforrásokat fenntartaniuk, vagy IT-s kollégákat dedikáltan alkalmazniuk, mert a hardvereszközök elhelyezését követően azokat – a hét minden napján, 0–24 órában – a 4iG adatközpontjából felügyelik, frissítik és ha szükséges, beavatkoznak.

A szolgáltatás közepes és nagyvállalatok számára lett kialakítva, és azok számára ajánlott, akik nagy adatvagyonnal rendelkeznek, amin üzletileg kritikus folyamataik alapulnak. „Hiszen ha ezek elvesznek, megsérülnek, ne adj' Isten illetéktelen kezekbe kerülnek, az nagyon komoly problémát és kárt tud okozni egy cégnek” – hívta föl a figyelmet Fülöp Gábor.

Regyep György, a a 4iG IT biztonsági szakértője egyebek mellett az emelte ki, hogy a tűzfalszolgáltatás számos security elemmel rendelkezik, például hálózatmonitorin szolgáltatással, amit a 4iG kiberbiztonsági szakértői felügyelnek, és ha bármi arra utal, hogy egy támadás van felépülőben, azonnal proaktív reagálásba kezdenek.

A 4iG kutatásai is alátámasztják – a GDPR, az adatlopás, az elavult rendszerek, az IT biztonsági szakértők hiánya stb. miatt –, hogy nagy igény mutatkozik a kiberbiztonság iránt, amire reagálni kell – magyarázta Regyep György hozzátéve, hogy a vállatok alapvetően három esetben lépnek:

  • rádöbbennek arra, hogy mennyire fontos az IT-biztonsággal foglalkozni, vagy
  • egy partneri vagy konkurens céget támadás ér,
  • legrosszabb esetben pedig, amikor támadás alatt állnak, és kell nekik a segítség.

A szakember szerint ha nem lett volna pandémia, akkor is lenne igény, hiszen a kiberbűnözők nem pihennek, azonban a home office természetesen minderre ráerősített, hiszen az otthoni hálózatok úgymond hobbi hálózatok, szemben a cégesekkel, ahol rengeteg biztonsági metodika védi az adatokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×