INFORÁDIÓ
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika

digitális

djp

falu

pályázat

Indul az Év Digitális Faluja díj pályázata

Indul az Év Digitális Faluja díj pályázata

Infostart

A Digitális Jólét Program keretein belül működő Civitas Sapiens Tudásközpont 2021. július 16-tól várja a pályázatokat.

Az elismerésnek köszönhetően széles körben válnak megismerhetővé a már létező hazai digitális jó gyakorlatok, elősegítve ezzel a települések közötti együttműködések kialakulását, a helyi közösségek erősödését és a térségszintű fejlesztések elterjedését. Az Év Digitális Faluja címre az idei esztendőtől a digitális innovációkat alkalmazó – 5000 fő alatti – magyarországi települések pályázhatnak négy kategóriában:

  • innovatív települési környezet,
  • fenntartható épített és természeti környezet,
  • innovatív társadalmi és közösségi jólét,
  • innovatív gazdasági ökoszisztéma.

A díj a pályázó településen bevezetett és alkalmazott okos város, okos falu módszerek és technológiák alapján nyerhető el – olvasható a DJP sajtöközleményében. A pályázat bírálata során vizsgálják a bevezetett technológiákra vonatkozó komplexitást, az integráció mélységét, valamint a társadalmi közösségfejlesztő erejét is. Fontos tényező, hogy a település smart fejlesztése(i) a településszerkezeti adottságokat figyelembe véve, társadalmi – környezeti – gazdasági hasznosulást eredményezően valósuljanak meg. Mindezek megléte mellett nélkülözhetetlenek a felkészült szakértők, hiszen ők rendelkeznek azokkal az elméleti és gyakorlati ismeretekkel, illetve kompetenciákkal, amelyek elengedhetetlenek az egymással integritásban álló okos város, okos falu fejlesztések megvalósulásához – teszik hozzá.

A részletes pályázati kiírás és jelentkezés itt érhető el, továbbá az oldalon található példatárban olyan digitális innovációk és okos megoldások találhatók, amelyek iránymutatásul szolgálnak benyújtandó pályázatokhoz.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. augusztus 20.

A bírálatot egy független szakmai zsűri végzi, az eredmény kihirdetésére és az ünnepélyes díjátadóra 2021. szeptember 21–22-én a Civitas Sapiens Okos Város Konferencia + V4 Summit eseményen kerül sor.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018