eur:
394.78
usd:
365.84
bux:
65215.62
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szikszó, 2020. szeptember 10.Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond az energia- és üdítőitalokat gyártó Hell Energy Magyarország Kft. tejeskávétöltő-üzemének átadásán Szikszó határában 2020. szeptember 10-én. A beruházás nyolc millliárd forintba került, amelyhez a kormány négy milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Kétéves a magyar lakossági állampapírpiac eddigi legnépszerűbb terméke

A héten lett kétéves a lakossági állampapírpiac eddigi legnépszerűbb terméke, a Magyar Állampapír Plusz (MÁP+), amelynek állománya mára meghaladta az 5672 milliárd forintot - közölte a pénzügyminiszter vasárnap.

Varga Mihály bejegyzésében hangsúlyozta, ez azt jelenti, hogy a teljes lakossági állampapírpiac megtakarításainak 60 százaléka ebben a formában van.

"A konstrukció kialakításakor világos volt a célunk: egyszerű, átlátható, könnyen elérhető és jól jövedelmező befektetést kínáljon a magyar családoknak" - húzta alá.

A tárcavezető kifejtette, a MÁP+ előnye, hogy az évente növekvő kamatozás rövid és hosszú távon is kiemelkedő hozamot biztosít, a kamatfordulónál egyszerű hozzájutni a befektetett összeghez és kamatadót sem kell utána fizetni.

"A MÁP+ is hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország a válság alatt is megőrizte pénzügyi stabilitását és külső segítség nélkül, saját erőnkből védekeztünk a járvánnyal és annak hatásaival szemben" - emelte ki Varga Mihály.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×