eur:
395.04
usd:
371.53
bux:
66234.51
2024. április 16. kedd Csongor
Varga Mihály pénzügyminiszter a Budapesti Székely Bálon a Pesti Vigadóban 2020. február 15-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A lélegeztetők és a fertőtlenítők terén is erősödik Magyarország önellátása

Tovább növeljük az Egészségipari Támogatási Programból (ETP) részesülő vállalkozások számát, újabb 5 vállalkozás indít egészségipari fejlesztést – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a szerződések aláírásakor. Az öt cég több mint 9,3 milliárd forintos beruházást valósít meg 7,4 milliárd forint kormányzati támogatással.

A beruházások által Magyarország egy kulcsfontosságú egészségipari termék, a lélegeztető gépek hazai gyártásában és fejlesztésében is előre tud lépni – magyarázta a tárcavezető. A fejlesztések azt is megmutatják, hogy a magyar cégek megtalálják a fejlődés lehetőségét a mostani nehezített körülmények között is.

Varga Mihály kijelentette: a programban a támogatási szerződések aláírása folyamatos, a cél az, hogy a teljes, 50 milliárdos kerettel a kormány a beruházásokat segítse. Erre minden esély megvan, hiszen az augusztusban indult pályázaton az érdeklődés felülmúlta a várakozásokat.

  • Az FF Fémfeldolgozó Zrt. közel 650 millió forintos beruházáshoz 509 millió forint támogatást kap, az összegből infúziótartó állványok, oxigénpalack-szállító, valamint légzőkészülék mozgatásra használt kocsik gyártása válik lehetővé.
  • A fertőtlenítőszerek gyártásával foglalkozó FLORIN Zrt. kapacitásbővítését szolgáló, csaknem 2,5 milliárd forintos fejlesztéséhez a kormány közel 2 milliárd forinttal járul hozzá.
  • A Medicor Zrt. többek között tömeg-lélegeztető rendszert fejleszt ki a több mint egymilliárd forint támogatás segítségével, amely által 1,3 milliárdos beruházás valósul meg.
  • A Mould Tech Kft. különböző fertőtlenítő berendezések, arcvédő pajzsok, valamint lélegeztető gép alkatrészek gyártásának kapacitásbővítését hatja végre a 3,5 milliárd forint támogatásból, beruházásának összértéke csaknem 4,5 milliárd forint.
  • A Thermotechnika-Crown Cool Kft. pedig légtisztító és fertőtlenítő berendezések gyártását valósítja meg a 426 milliós támogatás révén átépített gyártóüzemben. A beruházásuk értéke 450 millió forint.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagy esésben az OTP

Nagy esésben az OTP

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hangulatot esetlegesen befolyásoló adatok érkeznek majd a nap folyamán, az Egyesült Államokból lakáspiaci adatok és ipari statisztikák érkeznek, de a fontkitettséggel bírók számára érdekes lehet a brit munkaerőpiaci adat is. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×