eur:
392.89
usd:
366.03
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A Mercedes-Benz kecskeméti gyára 2020. március 13-án. A városban 50 milliárd forintos beruházást valósít meg a német autógyártó cég.
Nyitókép: MTI/Bús Csaba

Teljes leállást tesz a kecskeméti Mercedes a karácsonyfa alá

A határozott idejű szünet "egy nagyobb átállás" előkészülete, illetve a dolgozókat is így tudják megfelelően szabadságolni.

A Baon.hu úgy értesült, hogy december közepétől január közepéig leáll a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban. A nagyvállalat megerősítette a lap információját.

"A kecskeméti Mercedes-Benz-gyárban minden télen átépítési és karbantartási munkálatokat végeznek, melyekkel a gyár felkészül a következő termelési évre" - olvasható a cég indoklásaként. Ezen munkálatokra idén (is) a karácsonyi szabadságolási időszakot használják fel.

A leállás hosszát továbbá azzal indokolja a cég, hogy az átépítés ezúttal nagyobb lesz, gyári információk szerint új autótípus tesztelése okozza ezt, de erről a Mercedes - megértést kérve - nem adott tájékoztatást.

Jelenleg Kecskeméten készül a CLA Coupé, a CLA Shooting Brake és ezek Plug-in Hybrid verziói a teljes világpiac számára, valamint mint az A-osztály és kompakt modelljeik Mercedes-AMG Performance verziói.

Márciusban, a koronavírus-járvány első hullámában már volt egy 5 hetes leállás a kecskeméti gyárban, és augusztusban is volt egy egyhetes szünet, utóbbinál is a munkatársak szabadságigényeire hivatkozott a Mercedes.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×