eur:
392.82
usd:
367.87
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Kecskeméten készült Mercedes kompakt személyautók a Mercedes-Benz gyárában 2016. május 24-én. A gyár több mint 180 ezer legyártott járművel húsz százalékos növekedést ért el 2015-ben.
Nyitókép: Ujvári Sándor

Van pár érdekessége a kecskeméti új e-Mercinek

Nem kerül majd 10 milliókba, hihetetlenül alacsony lesz a fogyasztása, illetve ingyen lehet vele parkolni. És ez még nem minden.

Nyolc érdekességet gyűjtött össze a Portfolio a konnektorról tölthető Mercedesekkel (CLA 250 e - Coupé és Shooting Brake) kapcsolatban.

  1. Zöld rendszám - ingyenes parkolás annak köszönhetően, hogy tisztán e-meghajtással 69-79 kilométert is képesek menni.
  2. A Daimler saját - összeszerelésű, ázsiai gyártású - akkumulátorokkal dolgozik (15,6 kWh).
  3. 1,4-1,6 literes fogyasztás 100 kilométeren. Ehhez jön még az e-energiamennyiség.
  4. Gyors tölthetőség - két óra. A jövőben azonban lehetséges lesz a 30 perces töltés is 10-ről 80 százalékra.
  5. Otthoni, út közbeni töltés lehetősége - Európa-szerte mintegy 300 szolgáltató töltőállomásain van hozzáférés.
  6. Gyorsulás 100-ra - 7 másodperc alatt.
  7. 140-es tempó e-meghajtással - vegyes "tüzeléssel" 235-240 km/h a csúcssebesség.
  8. Nemsokára meg is vásárolható, a pontos induló listaárak egyelőre nem ismertek. Iránymutatást a németországi eurós árak jelenthetnek, amelyek szerint a CLA 250 e Coupé kicsivel több, mint 41 ezer euróba (durván 14,4 millió forint), míg a CLA 250 e Shooting Brake kicsivel több, mint 42 ezer euróba (durván 14,7 millió forint) kerül.

Keddi bejelentések

Ismert, a Kecskemétre települt Mercedes-gyár vezetője kedden jelentette be, hogy megkezdődik a CLA 250 e Coupé és a CLA 250 e Shooting Brake hibrid modellek előállítása, ezeket a kocsikat pedig csak a magyarországi üzemben fogják gyártani.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a kizárólag Kecskeméten gyártott hibrid Mercedes-Benz CLA bemutatásakor elmondta: kiemelten fontos, hogy minél több olyan értékteremtő vállalkozás működjön az országban, amely nemzeti érdeket szolgál, magas színvonalú tudást hasznosít és high-tech gyártókapacitásokat hoz létre, valamint gondol a fenntarthatóságra, és óvja a környezetet.

Reinhard Münster, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: az év végére portfóliójukban már öt teljesen elektromos, illetve húsz Plug-in-hibrid modell szerepel majd.

Tíz év múlva az eladott személyautók 15 százaléka elektromos, illetve hibrid jármű lesz, és kevesebb, mint 20 év múlva sikerül egy szén-dioxid-semleges flottát kialakítaniuk.

Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a kecskeméti gyárnak az elmúlt nyolc évben autónként 40 százalékkal sikerült csökkenteni az energiafelhasználást, a vízfelhasználást 30 százalékkal, a hulladék újrahasznosítást pedig szinte 100 százalékra emelték. Kiemelte: "a kecskeméti gyár lépésről lépésre átáll a zöld energia felhasználásra", így 2022-től gyakorlatilag szén-dioxid-semleges lesz a működése.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×