eur:
393.84
usd:
369.01
bux:
65776.1
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Nongfuspring.com

Már a „Magányos Farkas” mondhatja magát Kína leggazdagabb emberének

Egy ásványvizeket és vakcinát gyártó cégvezér lett a kelet-ázsiai ország leggazdagabb embere, letaszítva ezzel Jack Mát a trónról – számolt be a Portfolio a Bloomberg híréről.

Zhong Shanshan vagyona elérte az 58,7 milliárd dollárt szerdán, ezzel a Bloomberg Billionaires Index adatai szerint 2 milliárddal meghaladja Jack Ma vagyonát, így már ő a leggazdagabb ember Kínában, továbbá az indiai Mukesh Ambani mögött Ázsia második leggazdagabb embere, és egyben a világ 17. leggazdagabbja.

A Portfolio hozzáteszi, az üzletembert Magányos Farkasnak becézik, amiért kerüli a politikai és egyéb üzleti társaságokat.

Zhong vagyona csak idén 51,9 milliárd dollárral ugrott meg,

ilyen nagy vagyongyarapodást rajta kívül csak Jeff Bezos és Elon Musk mutathat fel idén. Utóbbi két milliárdos üzletember azonban sok pénzt vesztett szerdán a techpapírok lejtmenetében.

Zhong két üzletágnak köszönheti vagyonát: az egyik az ásványvizeket gyártó cége, a Nongfu Spring, amelyet ebben a hónapban vezettek be a tőzsdére és kilőtt az árfolyama. Ezt vakcinagyártó cégének, a Wantai Biological Pharmacy Enterprise-nak a tőzsdei bevezetése előzte meg még áprilisban. Utóbbinak köszönhetően már augusztus elején 20 milliárd dollárra ugrott a vagyona.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×