eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Vásárlók az Allee bevásárlóközpontban 2020. május 18-án. Budapesten hatályát vesztette a kijárási korlátozás, de életben maradnak egyes védelmi óvintézkedések. Kötelező maszkkal, sállal vagy kendővel eltakarni az arcot az üzletekben is, a 65. életévüket betöltöttek továbbra is csak 9 és 12 óra között vásárolhatnak.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Lassú a visszarendeződés a kiskereskedelemben

Még várják a vásárlókat a nyugdíjas idősávba.

Csökkenő kosárértéket, de némileg növekvő vásárlószámot hoztak az első napok az időseknek fenntartott, 9–12 óra közötti védett idősáv megszüntetése után - írta a Világgazdaság. A lap által megkérdezett kiskereskedelmi egységekbe egyelőre nem tért vissza a veszélyhelyzet előtti élet.

Volt olyan lánc, amelynél ugyan 10 százalékkal nőtt a boltba betérők száma, de az értékesítés csak 6-8 százalékkal. Vagyis több, ám egy-egy alkalommal keveset költő fogyasztó kereste fel az üzleteket.

A lap által megkérdezett üzletláncok közül több is emlékeztetett arra, hogy továbbra is jelentős a fővárosi és vidéki egységek forgalma közti eltérés. Előbbiekben ugyanis jelentős kiesést okoz a turisták hiánya.

A járvány fokozatos lecsengésével a nyugdíjas idősáv megváltoztatásáért szinte egységesen lobbizott a kiskereskedelem, igaz alapvetően az idősáv hosszának csökkentését kérték a hétköznapokra, illetve a szombat délelőtti eltörlését. Elsősorban azért, mert tapasztalataik szerint a három órás sáv első felére koncentrálódott a forgalom, míg a másik felében szinte üresek voltak az üzletek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×