eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
New York, 2012. február 13.2011. július 13-i felvétel a Moodys amerikai hitelminősítő New York-i székházán látható emblémáról. A Moodys 2012. február 14-én kilenc EU-tagállam, köztük nyolc euróövezeti tagország adósosztályzatát, illetve besorolásainak kilátását lerontotta. (MTI/EPA/Andrew Gombert)
Nyitókép: MTI/EPA/Andrew Gombert

Újabb fontos nemzetközi előrejelzés a magyar gazdaságról

A Moody's Investors Service szerint az idei év első felére koncentrálódnak az új koronavírus-járvány negatív hatásai, és az év második felétől már elkezdődhet a kilábalás

A nemzetközi hitelminősítő várakozása szerint a magyar hazai össztermék (GDP) 2020 egészében 4,8 százalékkal csökken, de 2021-ben már 4 százalékkal növekszik.

A Moody's szerint a "Baa3" befektetési ajánlású, stabil kilátású minősítéssel ellátott magyar szuverén adósprofilt a sok lábon álló, az európai beszállítói hálózatokba szorosan integrált magyar gazdaság támasztja alá, valamint a magyar költségvetési politika, amely az elmúlt években folyamatosan a maastrichti 3 százalékos küszöb alatt tartotta a GDP-arányos államháztartási hiányt.

A magyar államadós-profil minősítését alátámasztó tényezők között van emellett a fokozatos költségvetési konszolidáció és az adósságcsökkentés melletti elkötelezettség - áll a hitelminősítő hétfői elemzésében.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×