eur:
393.79
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Renningen, 2017. május 4.A Bosch logója a cégcsoport kutatás-fejlesztési központjában, a Baden-Württemberg tartománybeli Renningenben 2017. május 4-én. Volkmar Denner, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának elnöke ezen a napon közzétette a technológiai konszern 2017-es üzleti év első negyedévének üzemi eredményét, amely tizenkét százalékkal haladta meg az árbevételt az előző év azonos időszakához képest. (MTI/EPA/Ronald Wittek)
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Leépítés a Boschnál is

Több mint 830 dolgozótól válik meg a hatvani vállalat, miután az idei rendelésállománya háromnegyede eltűnt a járvány miatt.

A hatvani Bosch-gyár megrendelési állománya 70-75 százalékkal zuhant, ezért a cég több mint 800 embertől válik meg - írta az Index egy, a gyár dolgozóinak küldött küldött belső levél alapján, amit később a 6 ezer főt foglalkoztató cég sajtóosztálya is megerősített.

A vállalat arról tájékoztatta a dolgozóit,

nem számolnak azzal, hogy 2020-ban visszatérhetnek a normál üzletmenethez.

Mivel az autóipar gyártási számai a közeljövőben valószínűleg nem fognak visszatérni a korábbi szintekre, a hatvani gyárban létszámleépítésbe kezdenek. Április végéig elküldenek 700 kölcsönzött munkavállalót. És ezzel párhuzamosan év végéig az „indirekt területen" dolgozó munkavállalók létszámát is csökkentik 130 fővel.

Már jóval a járvány megjelenése előtt, tavaly augusztusban is érkeztek hírek arról, hogy a vállalat leépítésekre készülhet.

Szerdán a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) elnöke közölte, hogy több száz fős létszámleépítést kezdeményeznek a Continental makói és váci telephelyén, míg a Hankook rácalmási üzemében szakaszosan küldenek el munkavállalókat. A napi.hu úgy tudja, már a múlt héten megszületett a döntés arról, hogy a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. makói és váci telephelyén minimum 200, de legfeljebb 700 fős létszámleépítést hajtanak végre.

A 24.hu számára meg is erősítette a vállalat a leépítést, igaz, nem az előbbi telephelyeken, hanem Nyíregyházán. Az itteni üzemben három üzletág gyártása zajlik, ezek közül egyet, a hűtő-fűtő rendszerekét szeptember végéig megszünteti a vállalat, és a megmaradt megrendelések is Makóra kerülnek át. A döntést azonban nem a járvány, hanem az elektromos autók előtérbe kerülésével átrendeződő piaci kereslettel indokolta a vállalat.

Az üzletág megszüntetése miatt 127 dolgozó - ezen belül 109 munkaviszonyban foglalkoztatott - munkahelye szűnik meg év végéig. A cég közlése szerint egy részt igyekeznek támogatni a dolgozókat a másik hazai üzemegységbe, vagy külföldi telephelyre való áttelepülésben, és a leépítést is ütemezetten tervezik végrehajtani, hogy a dolgozók a lehető legtovább végezhessék tevékenységüket, és terveik szerint valahogyan támogatnák az újra-elhelyezkedésüket is.

A nyíregyházi üzem fő tevékenységei, a légrugó- és keverő üzletág stabil és nyereséges, így ezeken a területeken nem számítanak hasonló lépésre. A Continental honlapja szerint Magyarországon hét gyárral, egy gumiabroncs-kereskedelmi központtal és egy mesterséges intelligencia fejlesztési központtal van jelen, összesen több mint nyolcezer munkavállalót foglalkoztatva.

Leépítés zajlik a szakszervezeti vezető tájékoztatása szerint a Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási abroncsgyártó üzemében is, ahol március 24-én állították le a termelést.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×