INFORÁDIÓ 
2020. október 25. vasárnap
Bianka, Blanka

beruházás

kerékpárút

híd

nif

he-do

Hamarosan elkészül egy újabb magyarországi híd

Hamarosan elkészül egy újabb magyarországi híd

Infostart

Nyár elejére egy újabb, 8 kilométeres kelet-magyarországi kerékpárút szakaszt adhatnak át 945 millió forintos beruházással.

Beemelték a Tépe és Berettyóújfalu között épülő több mint 8 kilométer hosszú új kerékpárút a Nagy-ér csatorna felett épülő hídjának két előregyártott vasbeton hídgerendáját - írta a magyarepitok.hu. A nettó 945 millió forintból megvalósuló beruházással elkészül a Debrecent Nagyváraddal összekötő kerékpárút egy újabb jelentős hosszúságú, még hiányzó szakasza a HE-DO Kft. kivitelezésében.

A NIF Zrt. által finanszírozott beruházás keretében 8 kilométeren kell 2,5 méter széles, 2x1 sávos kerékpárutat építeni a sávok közötti 0,25 méteres biztonsági sávval, süllyesztett szegélyekkel, illetve mindkét oldalon 0,5-0,5 méter széles padkával.

A most épülő, két szakaszból álló kerékpárút az M4-es gyorsforgalmi út megvalósítása során már megépült kerékpárúthoz csatlakozik. Az egyik szakasz a tépei Rákóczi utca és az M4-es gyorsforgalmi út között épül 4,9 kilométer hosszon, míg a másik, 3,4 kilométeres szakasz az M4-es gyorsforgalmi út és a berettyóújfalui hipermarket között található.

A beruházáshoz kapcsolódó régészeti munkák tavaly novemberben fejeződtek be. „A munkaterület átvételét követően a régészeti kutatások miatt a tépei oldalon 3,5 kilométer hosszú, míg a berettyóújfalui oldalon mintegy 2,2 kilométer hosszú szakaszon tudtunk zavartalanul dolgozni” – mondta Gajdos Richárd, a HE-DO Kft. építésvezetője. Ezt követően 2020 január középére készültek el a teljes, 8,3 kilométeres szakaszon a meszes talajstabilizációval.

Majd márciusra végeztek a védőréteg építésével. Folyamatosan zajlik a kerékpárút monolit szegélyének kialakítása. Azon szakaszokon, ahol az út mindkét oldalán megépítettük a szegélyt, ott a mechanikai stabilizáció építése is megkezdődött.

"A napokban jutottunk el a Nagy-ér csatorna feletti kerékpáros híd egyenként 16,8 méter hosszúságú, 2 darab vasbeton hídgerendájának beemeléséhez.

A következő időszakban folytatódik a szegélyek építése, valamint a berettyóújfalui részen egy nagyjából 600 méter hosszú szakaszon aszfalt próbabeépítést végzünk majd” – mondta Gajdos Richárd.

A beruházás várhatóan 2020 júniusában fejeződik be.

Nyitókép: Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt.
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018