eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt.

Hamarosan elkészül egy újabb magyarországi híd

Nyár elejére egy újabb, 8 kilométeres kelet-magyarországi kerékpárút szakaszt adhatnak át 945 millió forintos beruházással.

Beemelték a Tépe és Berettyóújfalu között épülő több mint 8 kilométer hosszú új kerékpárút a Nagy-ér csatorna felett épülő hídjának két előregyártott vasbeton hídgerendáját - írta a magyarepitok.hu. A nettó 945 millió forintból megvalósuló beruházással elkészül a Debrecent Nagyváraddal összekötő kerékpárút egy újabb jelentős hosszúságú, még hiányzó szakasza a HE-DO Kft. kivitelezésében.

A NIF Zrt. által finanszírozott beruházás keretében 8 kilométeren kell 2,5 méter széles, 2x1 sávos kerékpárutat építeni a sávok közötti 0,25 méteres biztonsági sávval, süllyesztett szegélyekkel, illetve mindkét oldalon 0,5-0,5 méter széles padkával.

A most épülő, két szakaszból álló kerékpárút az M4-es gyorsforgalmi út megvalósítása során már megépült kerékpárúthoz csatlakozik. Az egyik szakasz a tépei Rákóczi utca és az M4-es gyorsforgalmi út között épül 4,9 kilométer hosszon, míg a másik, 3,4 kilométeres szakasz az M4-es gyorsforgalmi út és a berettyóújfalui hipermarket között található.

A beruházáshoz kapcsolódó régészeti munkák tavaly novemberben fejeződtek be. „A munkaterület átvételét követően a régészeti kutatások miatt a tépei oldalon 3,5 kilométer hosszú, míg a berettyóújfalui oldalon mintegy 2,2 kilométer hosszú szakaszon tudtunk zavartalanul dolgozni” – mondta Gajdos Richárd, a HE-DO Kft. építésvezetője. Ezt követően 2020 január középére készültek el a teljes, 8,3 kilométeres szakaszon a meszes talajstabilizációval.

Majd márciusra végeztek a védőréteg építésével. Folyamatosan zajlik a kerékpárút monolit szegélyének kialakítása. Azon szakaszokon, ahol az út mindkét oldalán megépítettük a szegélyt, ott a mechanikai stabilizáció építése is megkezdődött.

"A napokban jutottunk el a Nagy-ér csatorna feletti kerékpáros híd egyenként 16,8 méter hosszúságú, 2 darab vasbeton hídgerendájának beemeléséhez.

A következő időszakban folytatódik a szegélyek építése, valamint a berettyóújfalui részen egy nagyjából 600 méter hosszú szakaszon aszfalt próbabeépítést végzünk majd” – mondta Gajdos Richárd.

A beruházás várhatóan 2020 júniusában fejeződik be.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×