INFORÁDIÓ
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella

sberbank

infláció

forintárfolyam

kamat

A megújított húszezer forintos bankjegy UV fénnyel megvilágítva a bemutató sajtótájékoztatón Budapesten, a Magyar Nemzeti Bank épületében 2015. szeptember 25-én. A bank 2015. december 14-től hozza forgalomba a megújított bankjegyeket, a jelenlegi húszezres bankjegyek 2016 végéig használhatók fel a készpénzforgalomban.

A forintárfolyam és az infláció csökkenésére számítanak

InfoRádió

Az infláció legfeljebb 2,5 százalék lesz, és a forint–euró árfolyama is visszamegy 340 forint környékére – mondta Horváth István, a Sberbank treasury vezetője.

Az év hátralévő részében visszaeső inflációra számíthatnak a vállalkozások, ez év eleji 3,45 helyett legfeljebb 2,5 százalék lesz, főleg a kereslet-visszaesés és az olajár-csökkenés miatt – mondta az InfoRádióban Horváth István.

A forint árfolyamában is csökkenésre számít a szakértő, mint mondta, az idei évre legfeljebb 345 forintos eurót prognosztizáltak, és nem tartották reálisnak most a 360 forintos árat. A Sberbank treasury vezetője szerint lejjebb megy majd az árfolyam, és a 340–360 forintos sávban mozog majd, különösen azért, mert a 360 forint feletti árfolyamot már a pénzügyi kormányzat sem támogatja.

A tőzsdén újabb eladási hullámot várnak a második negyedéves adatok ismeretében, de alapvetően oldalazó mozgás lesz. Az év vége felé jöhet ismét felfutás – jósolta a befektetésekről.

A kormányzati intézkedésekről úgy vélekedett, hogy a kisvállalkozások tőketartaléka kicsi, nekik kell segíteni. Érdemesnek gondolnák egy, a vállalkozások tőkehelyzetét segítő hosszabb távú megoldást. A tőkeinjekcióval szerzett tulajdont később számtalan formában értékesíthetné az állam. A munkaerő megtartása össztársadalmi érdek, ezt fontos támogatni.

Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó hang

Sberbank – Horváth István treasury vezető
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018