eur:
394.05
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A megújított húszezer forintos bankjegy UV fénnyel megvilágítva a bemutató sajtótájékoztatón Budapesten, a Magyar Nemzeti Bank épületében 2015. szeptember 25-én. A bank 2015. december 14-től hozza forgalomba a megújított bankjegyeket, a jelenlegi húszezres bankjegyek 2016 végéig használhatók fel a készpénzforgalomban.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

A forintárfolyam és az infláció csökkenésére számítanak

Az infláció legfeljebb 2,5 százalék lesz, és a forint–euró árfolyama is visszamegy 340 forint környékére – mondta Horváth István, a Sberbank treasury vezetője.

Az év hátralévő részében visszaeső inflációra számíthatnak a vállalkozások, ez év eleji 3,45 helyett legfeljebb 2,5 százalék lesz, főleg a kereslet-visszaesés és az olajár-csökkenés miatt – mondta az InfoRádióban Horváth István.

A forint árfolyamában is csökkenésre számít a szakértő, mint mondta, az idei évre legfeljebb 345 forintos eurót prognosztizáltak, és nem tartották reálisnak most a 360 forintos árat. A Sberbank treasury vezetője szerint lejjebb megy majd az árfolyam, és a 340–360 forintos sávban mozog majd, különösen azért, mert a 360 forint feletti árfolyamot már a pénzügyi kormányzat sem támogatja.

A tőzsdén újabb eladási hullámot várnak a második negyedéves adatok ismeretében, de alapvetően oldalazó mozgás lesz. Az év vége felé jöhet ismét felfutás – jósolta a befektetésekről.

A kormányzati intézkedésekről úgy vélekedett, hogy a kisvállalkozások tőketartaléka kicsi, nekik kell segíteni. Érdemesnek gondolnák egy, a vállalkozások tőkehelyzetét segítő hosszabb távú megoldást. A tőkeinjekcióval szerzett tulajdont később számtalan formában értékesíthetné az állam. A munkaerő megtartása össztársadalmi érdek, ezt fontos támogatni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×