INFORÁDIÓ 
2020. július 3. péntek
Kornél, Soma

koronavírus

gion gábor

akciócsoport

pénzügyminisztérium

Több forgatókönyvet készített a pénzügyi akciócsoport

Több forgatókönyvet készített a pénzügyi akciócsoport

Infostart

A jelenlegi helyzetben tarthatónak tűnik a 3 százalékos hiány, de a kormány figyeli a folyamatokat, ha egy másik helyzet áll elő – mondta Gion Gábor államtitkár.

Ha azt látják, hogy a meghozott intézkedések nem érik el a kellő hatást, akkor lehet azon gondolkodni, hogy szükséges lehet elengedni a hiányt – nyilatkozta a Világgazdaságnak a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára.

Mint kifejtette: arról, hogy milyen forgatókönyvekben gondolkodnak, az április végén az EU-nak megküldendő konvergencia-jelentés ad majd pontosabb képet.

Jó megközelítésnek nevezte, hogy nem kapkodva öntik rá a pénzt a gazdaságra, hanem valami fiskális fegyelmet még a még a rossz időben is igyekeznek megtartani.

Gion Gábor szerint

egyelőre nincs napirenden, hogy új szektorokra vetnének ki különadót,

de ez is annak függvénye, hogy miként zajlik majd a gazdaság újraindítása. Azokat a szektorokat érdemes e tekintetből megvizsgálni, akik a többiekhez képest jobban profitálnak, vagy – mert a jelen helyzetben inkább ez a jellemző – az egyéb szektorok túlnyomó többségénél jóval alacsonyabb veszteséget szenvednek el – tette hozzá.

Az, hogy százezezrek jelzik, tovább fizetnék a hitelüket a moratórium ellenére is, Gion Gábor szerint azt bizonyítja, hogy a válságnak egy ereje teljében lévő gazdasággal, jó finanszírozási pozícióban lévő háztartási szektorral vágunk neki.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018