eur:
394.05
usd:
365.66
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Új befektető az Appeninnben

A Zinventive Vagyonkezelő Zrt. 18,33 százalékos tulajdonrészt vásárolt az Appeninn Holding Nyrt.-ben, a tranzakció szoros stratégiai-szakmai együttműködést alapoz meg a két vállalat között - közölte a Zinventive Vagyonkezelő Zrt.

A tájékoztatás szerint a tranzakció célja magas hozzáadott értékű komplex ingatlanfejlesztések és beruházások megvalósítása, ezáltal jelentős részvényesi érték teremtése.

A közleményben ismertetik, hogy a Zinventive Vagyonkezelő Zrt. tőzsdén kívüli ügylet keretében vásárolt a KONZUM II. Ingatlanbefektetési Alaptól, ezzel 18,33 százalékos tulajdonrészt szerzett Magyarország egyik dinamikusan növekvő ingatlankezelési és vagyonkezelő társaságában.

A Zinventive Vagyonkezelő tulajdonosi körén keresztül szorosan kapcsolódik a Bayer Construct vállalatcsoporthoz, amely közel két évtizedes múltjával Magyarország egyik meghatározó építőipari és ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cégcsoportja. A Zinventive Vagyonkezelő ennek az iparági háttérnek köszönhetően olyan tapasztalatot és szakmai tudást birtokol, amely nagyban támogatni tudja az Appeninn Nyrt. ingatlanfejlesztés területén kialakított stratégiájának megvalósítását - írják a közleményben.

A Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzett ingatlanpiaci társaság, az Appeninn korábbi közlése szerint a 2019-es átfogó eredmény meghaladta a 10,2 millió eurót (több mint 3,3 milliárd forint.) Az eredményben meghatározó tétel az ingatlanokon elért közvetlen fedezet, vagyis a bérleti díjak és a fenntartási költségek különbsége, ami 6,4 millió eurót (2 milliárd forint) ért el a 2018. évi 4,2 millió euró után, azaz 50 százalékkal nőtt.

A változó piaci körülmények miatt a társaság ingatlanállományának éves felértékelése a 2018-as 16 millió eurónál kisebb, 7,9 millió eurós növekményt hozott (2,5 milliárd forint). Ezért a nemzetközi számviteli szabályok szerint számított bruttó működési eredmény (EBITDA) összességében csökkent 2018-hoz képest - közölték. Az Appeninn Nyrt. ingatlaneszközeinek értéke 25 százalékkal, 118 millió euróról 148 millióra, mintegy 50 milliárd forintra nőtt tavaly.

Március végén a cég azt is közölte, az Appeninn Nyrt. igazgatótanácsa felhatalmazást kért a közgyűléstől saját részvény vásárlásának lehetőségére. A társaság a tervei szerint élni is kíván ezzel a következő időszakban, hogy tovább erősítse a befektetői bizalmat, illetve növelje a részvényesi értéket. Az előterjesztés szerint az igazgatótanács 18 hónapon keresztül, az alaptőke legfeljebb 5 százalékát elérő mértékben, a mindenkori piaci ár plusz-mínusz 20 százalékos sávjában vásárolhatna saját részvényt.

Az Appeninn Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a papír csütörtökön 269 forinton zárt, az elmúlt egy évben 196 és 547 forint között forgott.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×